Hvad tror vi på...

Torsdag 17. november 2022 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hvad tror vi på...
Aksel Bording holder foredrag i Teestrup Sognegård. Privatfoto

Torsdag den 24. november kl 19.30 bliver der holdt foredrag af Aksel Bording i Sognegården i Teestrup.

- I det øjeblik, du bliver dig bevidst, at det onde findes i verden og også lever i dig samtidig med, at du vælger det gode som din rejsekammerat på din livsvej, da begynder din rejse med kundskabstræet om godt og ondt som udgangspunkt, fortæller Aksel Bording i sin bog, Kundskabstræet, hvor han tolker Bibelen som en fortælling om en "åndelig" rejse der søger mod kærligheden.

Med udgangspunkt i sin bog vil Bording fortælle om sine egne religiøse oplevelser. Der bliver snakket om personligheder som Abraham, Jakob, Moses, David, Esajas og Jesus Kristus, der ifølge Bording er det kristne menneskes "åndelige" forfædre og har haft stor indflydelse på verdens kulturudvikling.

Gennem fortællingen vil Bording fortælle om et nyere, personligt gudsbillede, hvor "syndefaldet" ses på en helt anden måde end som Guds straf, men som Guds tilgivelse.

Biblen og kristendommen taber generelt betydning i nutidens samfund. Hvorfor sker dette betydningstab nu, når kristendommen har spillet en kæmpe rolle i det sidste årtusind ved opbyggelsen af det danske samfund?

Det giver Bording et bud på og retter også imod muligheden for at vende betydningstabet ved en nytolkning af kristendommen.
Aksel Bording er tidligere leder for Stevns Friskole og præst i Stevns Valgmenighed og er tidligere forfatter og en god fortæller. Det bliver en aften, hvor alle der deltager har mulighed for at deltage i samtalen.

Af Mathias Kondal Berg, praktikant

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst