Fredslyset kommer til Faxe

Søndag 20. november 2022 kl. 10:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fredslyset kommer til Faxe
Fredslyset kommer igen i år til Faxe. Arkivfoto

Sct. Georgs Gildet i Faxe samt byens spejdere går fredag 25. november kl. 17 i fakkeltog fra KFUM spejdernes hytte på Stationsvej gennem byen til Faxe Kirke, hvor præst Kirsten Ohms ca. kl. 17.20 vil afholde en kort Fredslysgudstjeneste.

Efter gudstjenesten kan alle få en flamme med hjem, hvis en flagermuslygte eller lignende medbringes. Det er blevet en tradition for flere, at man tænder adventskransens lys med flammen fra Fredslyset.
Fredslyset er blevet tændt i Fødselsgrotten i Betlehem ved den flamme, som altid brænder der. Fredslystraditionen opstod i Østrig i 1986. Hvert år får den østrigske radio ORF (Österreichischer Rundfunk) fløjet et Fredslys ind fra Fødselsgrotten i Betlehem til Wien.

Efter en økumenisk gudstjeneste i Wien tager spejdere og gildemedlemmer årets Fredslys med hjem for at sende det rundt i deres eget land. Fra begyndelsen gik de østrigske spejdere ind i arbejdet og det er nu primært spejderne, der henter og bringer Fredslyset ud i Østrig og Europa. Til stafetten i Europa bruges både tognettet og privatbiler. I flere lande er det nu blevet til et samarbejde mellem spejderne og Sct. Georgs Gilderne.

Fredslysets budskab er naturligvis FRED. I Danmark har man valgt at oversætte det slogan, som de tyske spejderkorps anvender - for også derigennem at få inspiration til at arbejde med Fred. I 2022 er sloganet: Fred begynder med dig

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst