Musikken er en livstil

Torsdag 10. november 2022 kl. 08:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Musikken er en livstil
Almost Big Band gav bl.a. koncert på kulturnatten i Faxe. Foto. Torkild Svane Kraft

Musik betyder meget for os mennesker, men det er ikke alle der tænker over det. Mange ved at musik giver glæde og energi, men det viser sig også at musik styrker koncentrationen, indlæringen og motorikken i kroppen og hjernen.

Mange vælger derfor at lære et instrument, her kommer Faxe Musikskole ind i billedet.

Faxe Musikskole hjælper elever med at lære instrumenter og lære musikkens gang, for musik er ikke kun en interesse eller en fritidshobby, musik er en hel livsstil. Faxe Musikskole tilbyder undervisning til unge fra 0 - 24 år og har gjort det i mange år.
Faxe Musikskolens undervisning foregår i skolens egne lokaler på Præstevænget 23, 4690 Haslev og Gl. Strandvej 12, 4640 Faxe (Rolloskolen).

Musikskolen underviser i rigtig mange instrumenter, blandt andet, trommer, klaver, fløjte, guitar, ukulele, sang, tværfløjte, congas og en lang række andre instrumenter.

Musikskolen skriver også på https://musikskolen.faxekommune.dk:

- Musik giver ikke kun energi og glæde, men styrker også indlæringen, motorikken og koncentrationen. Faxe Musikskole er musikglæde og faglighed. Vi giver børn og unge færdigheder til selv at tilegne sig musikken, så de bliver gode instrumentalister, gode lyttere og gode kulturbrugere. På musikskolen er der ikke kun aleneundervisning men også bands, orkestre og sammenspilshold.

Big Band
Blandt alle de bands, orkestre og sammenspilshold er der bandet, Almost Big Band. Faxe Musikskolens såkaldte "Almost Big Band" ser helt anderledes på musikken.

De fleste mennesker ser nok musik som en ting man "bare" får tiden til at gå med, noget man bare hører for sjov, eller noget man producerer for at blive populær. Men ifølge Almost Big Band er musikken ikke bare en fritidsinteresse, men en livsstil.

Bandet spiller for det meste lidt Jazzede musik, men spiller også andre musikgenrer. Almost Big Band øver én gang om måneden og får spillet instrumenterne helt trætte.

Tidligere dette år optrådte Almost Big Band på kulturnatten i Faxe og senere hen på B&W i Haslev.

I bandet er der både trommer, guitar, klaver og en masse andre instrumenter. De er ikke helt ligeså mange i bandet som det rigtige Big Band men "Almost" er der jo af en årsag...

Af Mathias Kondal Berg, praktikant og medlem af Almost Big Band

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst