Tobias Svarre bliver professionel

Onsdag 9. november 2022 kl. 10:27

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Tobias Svarre bliver professionel
Tobias Svarre var først over målstregen i det italienske løb Trofeo Emilio Paganessi tidligere i år.

Fra han var helt lille har han kørt cykelløb, og det viste sig hurtigt at talentet var stort - og nu har den 18-årige Faxe-knægt Tobias Svarre skrevet professionel kontrakt med det danske kontinentalhold Team coloQuick.

Med sejr i det prestigefyldte italienske endagsløb for juniorer, Trofeo Emilio Paganessi, og en andenplads i junior-udgaven af forårsklassikeren Gent-Wevelgem har stortalentet Tobias Svarre både nationalt og internationalt været en eftertragtet rytter for mange hold - også nogle af de helt store World Tour-hold, men Tobias valgte altså talentudviklingsholdet Team coloQuick med base i Skive.

Tobias Svarre fortæller at han overhovedet ikke var i tvivl, da han skulle vælge hold, når han næste år skal starte på senior-niveau.

- Når man i cykelsporten taler om danske hold fremhæver alle coloQuick, siger han og fremhæver det ry coloQuick har om det gode sammenhold, talentarbejde og effektivt samarbejde i løbene. Jeg kan virkelig se mig selv hos coloQuick, både socialt og med hensyn til alle de danske værdier om ærlighed, dedikation og professionalisme. Desuden har coloQuick også et fantastisk løbsprogram med mange U23-løb på UCI-niveau i udlandet. Derfor var coloQuick uden tvivl det helt oplagte hold, da jeg skulle vælge.

Tobias Svarre, der lige nu kører for NPV-Carl Ras Roskilde Junior, karakteriserer sig selv om bjergrytter og en type, der elsker etapeløb. Det er da også ude i den store bjergrige verden han har triumferet. Når det virkelig går opad, viser Tobias for alvor sin styrke.

- Med mine 178 centimeter og blot 58 kilo er jeg nok lidt for let at blæse væk i sidevinden, men så snart det er kuperet terræn er jeg på hjemmebane. Jeg er ikke en såkaldt ”tonser”, men sidder gerne på hjul som jeg har gjort med min holdkammerat Henrik Breiner, og så slå til, når det går opad. Jeg er også forholdsvis hurtig i en spurt, især efter et hårdt løb, hvor jeg kan udnytte min styrke og udholdenhed, siger Tobias Svarre.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst