Børnehaveklassens indre kunst

Onsdag 9. november 2022 kl. 10:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Børnehaveklassens indre kunst
Elever i børnehaveklassen fik deres, på flere måder, indre kunst frem. Foto fra Møllevangsskolen.

Børnehaveklassens indre kunst
Man kan godt male med mælk, fandt børnene ud af. Foto fra Møllevangsskolen
Rønnede: Børnehaveklassen på Møllevangsskolen var de første tre dage i sidste uge så heldige, at møde tre skønne, dygtige og engagerede skuespillere fra teatret WunshMacine, oplyser børnehaveklasselærer Angelica Larsen.


Alaya, Christian og Helga inddrog de 32 børn i forskellige kreative øvelser og lege, hvor deres indre kunst kom til udtryk. Eleverne fik smagsprøver på at lave visninger/præsentationer både for dem selv, men også afslutningsvis for 2. klasse, og der blev arbejdet med temaerne: De usynlige indre verdener som vores kroppe indeholder, mikrober, bakterier og mikroorganismer.

- Det var dejligt at se, at de elever som af og til har det svært, lod sig ”besejre” og med nysgerrighed deltog i fællesskabet, fortæller Angelica Larsen fra børnehaveklassen.

Et eksempel på en øvelse er, at børnene laver mælkeverdener, hvor de først får noget at vide om jordens og mikrobernes historie og derefter arbejder med at tegne i mælk og overføre til papir.
Kunstnerisk leder i det Karise-baserede teater WunschMachine, Helga Rosenfeldt-Olsen, har iværksat og skaffet pengene til projektet JEG ER MANGE. I løbet af november er hun sammen med skuespiller Christian Rossil og billedkunstner og performer Alaya Riefensthal rundt i otte forskellige klasser på Møllevangsskolen, Karise skole, Vibeengskolen og Rolloskolen. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Faxe Kommune og Kulturregion Storstrøm.

Ideen med projektet kom af at Helga Rosenfeldt-Olsen faldt over bogen JEG ER MANGE af Ed Young på Faxe Bibliotek. Bogen handler om mikroorganismerne i vores kroppe. Samtidig hørte hun hendes 6-årige datter fortælle om hvordan hun havde en by indeni kroppen, hvilket fik hende til at huske, at hun selv som barn lå under dynen og forestillede sig at hendes krop var en hel verden, med vandrutsjebane i spiserøret, byer i knæene og en bagerbutik i maven.

- Det er jo sjovt at det som både jeg, og nu også min datter, intuitivt har forestillet os, rent faktisk er virkeligt, vi indeholder hver og en af os millioner af væsner, som vi lever i symbiose med, fortæller Helga Rosenfeldt-Olsen.

- Corona har jo givet en del opmærksomhed til hygiejne og bakterier, men fokus har kun været på det skræmmende og jeg mener det er vigtigt også at fortælle den gode historie. At vi er fulde af bakterier og mikrober, og at de hjælper os med alt muligt, fra at fordøje maden, til at holde de dårlige bakterier på afstand. At de (mikroberne) var har først, og det er dem der skabte forudsætningen for at vi overhovedet kan være her, siger Helga Rosenfeldt-Olsen.

Det er tanken at WunshMacine arbejde videre med temaet og efterfølgende lave det til en børneteaterforestilling.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst