Vil have Danmarks bedste hjemmepleje

Onsdag 9. november 2022 kl. 11:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vil have Danmarks bedste hjemmepleje
Kontakt Anne-Marie Lundstrøm hvis du vil med i borgerpanelet og være med til at skabe Danmarks bedste hjemmepleje. Foto: Torkild Svane Kraft

Faxe Kommune: Man hører ofte kritik af hjemmeplejen rundt om i landets kommuner, men i Faxe Kommune ønsker man ikke kritik. Hjemmeplejen i kommunen skal være Danmarks bedste, og det arbejder man målrettet på at blive.

Og noget tyder på at kommunen er godt på vej. Der har været gennemført en stor undersøgelse om borgernes tilfredshed, og selv om resultatet ikke er offentliggjort endnu, så kan Haslev-Faxe Posten allerede nu afsløre, at brugerne af hjemmeplejen er godt tilfredse.

Det betyder dog ikke at kommunen læner sig tilbage og nyder tilfredsheden. Det skal blive endnu bedre, og flere tiltag er allerede sat i værk, så modtagerne af hjemmepleje bliver endnu mere tilfredse. Og for at borgerne er tilfredse, så skal medarbejderne være glade og tilfredse, for derved yder man sit bedste, og kommunen kan tiltrække de helt rigtige medarbejdere - og dem er der hård konkurrence om. Der mangler varme hænder overalt.

Selvkørende teams
Et af tiltagene, der både er til gavn for medarbejderne og de borgere der modtager hjælp, er at man i september måned oprettede selvkørende teams. Her tilrettelægger hver enkelt medarbejder selv sin rute hver eneste dag.

Så når arbejdsdagen begynder, ser hver enkelt medarbejder på listen over hvem man skal besøge, og laver så selv sin arbejdsplan for dagen. Det betyder at man kan tage opgaverne i den rækkefølge der giver mest mening - for sig selv og, ikke mindst, for borgeren der skal besøges.

Dette “system” giver mere tilfredse medarbejdere, hvilket naturligvis smitter af på borgeren som man skal hjælpe - og en sidegevinst er at man undgår for mange vikarer. Borgeren møder den samme medarbejder hver gang, hvilket har en meget stor betydning.

Borgerpanel
Flere nye tiltag er på vej. Tiltag der skal skabe Danmarks bedste hjemmepleje - men ét er hvad kommunen mener, noget andet er hvad modtagerne af hjemmeplejen, og deres pårørende, mener - så derfor skal der nedsættes et borgerpanel der skal være med til at vurdere de nye tiltag.

- Formålet med borgerpanelet er at vi i dialog med hinanden skal finde frem til, hvordan vi kan udvikle og skabe den bedst mulige hjemmepleje her i kommunen, fortæller Anne-Marie Lundstrøm der er konsulent på hele “hjemmeplejeprojektet”.

Det er nemlig takket være et statsligt tilskud på knapt 11 millioner kroner, at Faxe Kommune har kunnet sætte dette store udviklingsprojekt i søen. Uden dette tilskud havde der næppe været ressourcer til et sådant projekt.

- Borgerpanelet skal bestå af borgere der modtager hjemmehjælp samt pårørende til modtagere af hjemmehjælp, og tre gange i løbet af næste år skal panelet samles i Dalgården i Rønnede, fortæller Anne-Marie Lundstrøm.

På første møde vil projektlederen fortælle om projektet og den aktuelle status i hjemmeplejen, og derudover skal man naturligvis også drøfte paneldeltagernes oplevelse af hjemmeplejen.
Det første møde finder sted den 18. januar, og det følges op med møder i maj og september måned.

Hvis du har lyst til at være en del af panelet, skal du kontakte Anne-Marie Lundstrøm på Annhe@faxekommune.dk eller ringe til hende på telefon 2928 5894 senest den 20. december.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst