Store opdagelser under lup

Onsdag 9. november 2022 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Store opdagelser under lup
Der kigges i et af de mikroskoper som skolen fik til projektet. Foto fra Bavneskolen.

Store opdagelser under lup
Klar til præsentation af naturvidenskabsprojektet. Foto fra Bavneskolen
Naturvidenskab har været i fokus på Bavneskolen i Dalby i mange uger og det hele kulminerede med en festival. En naturvidenskabsfestival, naturligvis.

8. og 9. årgang på Bavneskolen oparbejdede gennem mange uger forhåndsviden inden for overskriften: Penicillinens betydning for menneskets sundhed og udvikling. Det var det område skolen valgte indenfor årets tema “Store opdagelser”.

Til arbejdet har eleverne haft brug for ekstra udstyr i form af bl.a. mikroskoper - og det fik Bavneskolen fra Poul Due Jensens Fond, der er sponsor for hele Naturvidenskabsfestivalen.

I syv uger blev alle naturfagstimer brugt til det indledende arbejde. Samtidig med at være et område i naturvidenskabsfestivalen, var det også en del af et af de fællesfaglige fokusområder, som eleverne skal til prøve i til afgangsprøven. Det var oplagt at bruge åben virksomhed, for at få endnu en vigtig dimension ind i forløbet: Virksomhedsbesøg. Derfor valgte man det tema, som hedder Samarbejde med eksterne aktører, og Bavneskolen fik to unikke muligheder for at besøge nogle medicinalproducenter, hvor hygiejne og bakterier er en stor del af hverdagen.

Tre dage blev hevet ud af den normale undervisning.
- Første dag besøgte vi Lundbeck i Valby og Croda i Frederikssund. Her blev udviklingen i hygiejnemedicinfremstilling tydeliggjort, ligesom udviklingen i hvilke sygdomme der kan behandles og kureres til forskel for hvad man kunne gøre for 120 år siden, fortæller skoleleder Jimmi Christensen.

Anden dag var opgavedag. Modeller, forsøg og skriftlig opgave skulle kædes sammen.

Tredje dag blev den store afslutningsdag. Formiddagen var fælles, og gik med at stille udstillingerne op, pynte lokalet og øve præsentationerne. 8. årgang skulle fremlægge det fællesfaglige emne i klassen, og 9. årgang afsluttede med præsentation af deres projekt for lærere og forældre.

Eleverne fortæller at det har været rigtig godt, at have samme emne i så lang tid, så man virkelig kunne gå i dybden, og at det var interessant at beskæftige sig med et emne der har haft så stor betydning.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst