Årsmøde med fokus på fredning

Fredag 11. november 2022 kl. 11:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Årsmøde med fokus på fredning
Brødebækken, eller Møllebækken, snor sig smukt i det område som Danmarks Naturfredningsforening mener bør fredes. Foto: DN

Danmarks Naturfredsningsforening: Torsdag den 24. november kl. 19.00 holder Danmarks Naturfredningsforening Faxe årsmøde for sine 700 medlemmer på biblioteket i Haslev.

Mødet er foreningens generalforsamling, hvor der skal vælges nye medlemmer til bestyrelsen, så vil du være med til at påvirke foreningens arbejde, så er det her, du skal møde op.

Du kan være med til at vurdere en lang række projekter, som kan påvirke naturen i Faxe Kommune. Det kan være fredningsforslag, placering af vindmøller og solvarmeanlæg og naturgenopretning.

- Foreningen har mulighed for at stille forslag til myndighederne og også klage over projekter, som vi finder uheldige. Du kan være med til at arrangere udflugter og ture ud i naturen, sammen med kyndige lokale eller eksterne specialister, fortæller formanden Palle Ystrøm.

Mødet starter kl. 19.00 med årsmødet (generalforsamlingen), hvor formanden vil berette om aktiviteterne i det forløbne år. Der vil være diskussion og mulighed for at komme med ideer til nye aktivitete, og der er valg af nye medlemmer til bestyrelsen.

Foredrag
Foreningen byder derefter på ostebord med et glas vin, øl, vand eller kaffe før fredningsmedarbejder i Danmarks Naturfredningsforening Jørgen Heinemejer, orienterer om forslaget til fredning af et område på ca. 300 hektar i Denderup vænge og ved Brødebækken.

- Området har store naturværdier. Ejerne har hidtil passet skoven med et fint hensyn til naturen. Men Danmarks Naturfredningsforening vurderer, at der kan være en risiko for, at større dele af området vil blive inddraget til aktiviteter, som ikke er forenelige med de store naturværdier i området, udtaler Palle Ystrøm.

Alle er velkomne til at deltage i årsmødet og foredraget, men det er naturligvis kun medlemmer der kan stemme under generalforsamlingen.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst