Christine Jønck og de udødelige dobbeltmord

Onsdag 9. november 2022 kl. 11:48

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Christine Jønck og de udødelige dobbeltmord
Christine Jønck sidder her med en afskedshilsen som Hjalmar Olsen skrev på et stykke pap til sin familie, da hans skib var ved at gå ned. Han overlevede dog forliset - men blev senere myrdet på Køge Bugt. Foto: Torkild Svane Kraft

Ny bog: Så er Christine Jønck, der er født og opvokset i Faxe, og nu bosat i Hårlev, aktuel med enenu en bog “De udøelige dobbeltmord” - og lørdag den 19. november kan du møde hende i Boghuset i Faxe kl. 12.


Christine Jønck debuterede som forfatter i 2014 med Panodilpigen, og i 2018 kom der hele to bøger fra hende, nemlig “Det kriminelle politi”, der handler om Edderkoppesagen, hvori hendes farmors bror var involveret.

Den anden bog i 2018 var “Døde piger sladrer ikke ” - en bog om menneskehandel og prostitution. I 2020 udkom “Fantommanden” der handler om mordet på Marie Lock-Hansen. Et fortsat uopklaret mord begået i 1967. En bog som hun slet ikke havde tanker om at skrive, men så blev hun kontaktet af en kvinde, der sagde at det var hendes afdøde mand der havde begået mordet. Og så begyndte et omfattende research om denne sag.

Og netop et utroligt stort forarbejde har kendetegnet alle Christines bøger. Selv om der er tale om romaner, har de alle hold i virkeligheden, og mange hidtil ukendte ting og afsløringer, er dukket op i hendes romaner. Det sker også i hendes seneste bog om de to dobbeltmord.

Peter Bangsvej og Køge Bugt
“De udødelige dobbeltmord” er mordene på Peter Bangsvej i 1948 og dobbeltmordene i Køge Bugt samme år. De fleste har sikkert hørt om dobbeltmordet på Peter Bangsvej, hvor ægteparret Inger Margrethe og Vilhelm Jacobsen blev myrdet. Et par der levede et pænt og respektabelt liv - i hvert fald udadtil.

Det andet dobbeltmord er mordene på Hjalmar Olsen og Rudi Nicolai. Mord der blev begået på en fiskekutter i Køge Bugt. Her blev en mand kaldet Snigskytten dømt for mordene, men var det ham - og hvorfor myrdede han Hjalmar og Rudi? Og var det også ham der stod bag mordene på Peter Bangsvej? Er der en sammenhæng mellem Køge Bugt og Peter Bangsvej?

Ja, det er der ifølge Christine Jønck, der har lagt utroligt mange timer i efterforskningen af sagen sammen med historiker og forsker Dines Bogø - og uden hans hjælp var bogen aldrig skrevet, fortæller Christine Jønck.

Hemmelige dokumenter
Der er søgt i alverdens arkiver i forbindelse med “De udødelige dobbeltmord” og Christine Jønck fortæller, at hun pludselig kom i besiddelse af helt ukendte, meget vigtige, og hemmeligholdte dokumenter i de to sager. Men hvor kom de dokumenter fra?

- Ja, det ved jeg sørme ikke. Pludselig var de der bare. Jeg aner ikke hvor de kom fra, men de har været utroligt værdifulde, siger Christine Jønck med et skælmsk blik i øjnene. Man afslører jo ikke sine kilder...

Hjalmar Olsen, den ene der blev myrdet i Køge Bugt, var en særdeles farverig person der ernærede sig med blandt andet smugleri - og så havde han en løvefarm på Endelave... I forbindelse med sin research kom Christine i kontakt med Hjalmar Olsens børnebørn, som også har bidraget med mange oplysninger i sagen.

Eller måske man skulle sige sagerne - for gennem det omfattende arbejde med “De udødelige dobbeltmord” kan Christine Jønck afsløre, at der helt sikkert er en sammenhæng mellem de to dobbeltmord.

Vilhelm Jacobsen fra Peter Bangsvej var ikke kun den pæne kontorchef i en pæn virksomhed. Han havde også med smugling at gøre. Det samme havde Hjalmar Olsen og Rudi Nicolai der endte deres dage i Køge Bugt. Og meget tyder på at de alle havde begivet sig ind på et område, som de skulle have holdt sig meget langt væk fra, nemlig smugling af våben til det der i 1948 førte til oprettelse af staten Israel.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sofie og Fine sætter fokus på i say
- Rønnede: Vanvidsbilist med 159 km/t
- Helt vilde tilbud når Haslev inviterer til Outlet-messe
- Det er det rene Ibi-Pippi...
- Farvel til badmintonformanden - goddag til fodbolden...
- Endnu en forlader Socialdemokratiet
- Ordløse fortællinger og fortællinger med ord...
- Mette er noget helt særligt
- Subas vil være familiens gode læge
- Pas på falske indsamlere
- Et sikkert forårstegn: Skovly Plante Deko åbner
- Anholdt efter bilbrand
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst