Miraklernes tid er, eller er ikke, forbi

Mandag 3. oktober 2022 kl. 11:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Miraklernes tid er, eller er ikke, forbi
Niels Christian Hvidt fortæller om mirakler. PR-foto

Teestrup: Tirsdag den 11. oktober inviteres der til spisning og foredrag med den kryptiske titel “Miraklernes tid er (ikke) forbi. Hvad tror vi på?”. Det er i Teestrup Sognegård på Teestrup Bygade 33.


Der lægges op til foredrag og samtaler om, hvad vi tror på med Danmarks første professor i åndelig omsorg, dr. teol. Niels Christian Hvidt, ansat i Forskningsenheden for Almen Medicin ved Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet.

- Troen på undere, der viser Guds kraft og virke i verden har været med til at sikre kristendommens indføring i Europa. De kristne viste omsorg for de syge og var i stand til at udføre undere, der overbeviste romerne om, at den kristne Gud, var den sande Gud. Kunsten op gennem tiden bevidner utallige oplevelser af mirakler og undere - og de forekommer til stadighed, siger sognepræst Solveig Ståhl-Nielsen.

Hvidt har i mange år beskæftiget sig med den zone, hvor videnskab og mirakler mødes. Han har bidraget til en lang række videnskabelige publikationer om emnet og blandt andet skrevet bogen ”Mirakler - møder mellem Himmel og jord”. Han har desuden diskuteret emnet i både danske og internationale dokumentarprogrammer.

Niels Christian Hvidts foredrag tager udgangspunkt i, hvordan man i det hele taget forstår og definerer mirakler. Dernæst giver det via nogle af billedkunstens smukkeste gengivelser af berømte bibelske mirakler et vue over, hvor vigtige Bibelens underberetninger har været for vesterlandsk kulturhistorie. Endelig skildres et par nutidige oplevelser af mirakler.

Aftenen starter med fællesspisning kl. 18.30. Spisningen koster 30. kr. pr. deltager og kræver tilmelding senest fredag den 7.10. på tlf. 3011 6989 (send sms, eller ring hverdage mellem 13 og 17), eller man kan bare møde op til foredraget kl. 19.30. Det er gratis og uden tilmelding.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nissemor holder øje med byen - og grånisser er søgt mod Sibirien
- Ni læsninger og gospel
- Kriminelle julegaver med dedikation...
- Julemarked i Leestrup
- Ærmerne er smøget op
- Et helt specielt møde: sang, musik, børn og demente
- Ærgerlig, men alligevel taknemmelig
- Nyt koncept: Nybolig Køberrådgivning
- Midtsjællands Kammerorkester spiller i Roholte
- Hvem har stjålet nissekraften?
- Først fortæller bhutanesisk flygtning og så er der film
- Mød Søren Ulrik Thomsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst