Stopper for opsætning af varmepumper

Fredag 23. september 2022 kl. 10:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stopper for opsætning af varmepumper
Indlæg af:
Ole Christiansen,
Kildehøjen 15,
Haslev

Haslev almennyttige Boligselskab stopper for opsætning af varmepumper.

Da vores situation omkring energiomkostninger begyndte at blive lidt uoverskuelige i starten af sommeren, søgte jeg i juni om tilladelse i Haslev almennyttige Boligselskab, til at opsætte en varmepumpe, som supplement i vores bolig i Kildehøjen, der i øjeblikket bliver opvarmet med et gasfyr.

Jeg fik et svar om, at det måtte vi ikke, det skulle først godkendes på et ordinært afdelingsmøde i boligafdelingen, efterfølgende på et repræsentantskabsmøde og til sidst i Faxe Kommune, altså de kunne trække det i langdrag.

Jeg havde håbet på, at kunne få lov til at bruge installationsretten, som man skal bruge ved opsætning af de øvrige hårde hvidevarer i almennyttige boliger, men nej det skulle ikke være for let, det skulle gennem hele turen.

Jeg har nu fået afslag på at opsætte den varmepumpe jeg har fundet frem til, en Altech Sirius 9K, der opfylder alt vedrørende fornuftig pris, som vi kan klare, der er energivenlig A+++, samt meget støjsvag, og med de energipriser vi har lige for tiden er den betalt tilbage på ét år. Den vil koste ca. 11.000 kr. alt inklusive, men boligselskabet vil have at jeg køber en der er 45% dyrere. Deres begrundelse er at Altech Sirius 9K larmer mere end den model der blev godkendt på afdelingsmødet, som man kunne se på datablade, så larmer denne model op til 52dpi.

De 52 db(A) er fuldstændig irrelevant, da der er lovkrav fra Miljøstyrelsen om hvor meget en varmepumpe må støje i skel, om dagen er det 45 db(A) om aftenen 40 db(A) og om natten 35 db(A).
Ifølge Energistyrelsens støjberegner vil der i vores tilfælde max være 35db(A) i skel til nabo.

Det er meget godt at folketingsmedlemmer på debatmøder siger, at vi skal være energibevidste/venlige, og tilmed foreslår, at de vil give varmepumper til de trængte lejere med gasfyr, når så Halsev almennyttige Boligselskab stopper mig i at opsætte en varmepumpe jeg skønner at have råd til, det er en måde at få de personer der ikke har det store overskud i dagligdagen til at flytte - men hvorhen?

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst