Det haster med national strategi

Onsdag 21. september 2022 kl. 11:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det haster med national strategi
Indlæg af: Birgitte Sørensen, Skovvang 22, Haslev

Den grønne omstilling, nu kraftigt katalyseret af krigen i Ukraine samt tørken i Europa med videre, får private investorer til øjne en særdeles god forretning i at opføre solcelleparker.

Aktuelt er Bregentved Gods, via deres firma BeGreen, ved at opføre fire kæmpestore solcelleparker på cirka 300 hektar lidt uden for Haslev.

Energiproduktionen fra disse svarer til cirka 36.000 husstandes årlige elforbrug. Nu har BeGreen ansøgt om at udlægge yderligere 565 hektar nord og nordøst om Haslev med solceller.

Bliver dette godkendt, kommer den samlede produktion op på, hvad der svarer til 113.000 husstandes forbrug. Vel og mærke i en kommune, hvor der er cirka 17.000 husstande.

Samtidigt med, at det vil indkapsle et stort område i solceller og omdanne det til et kæmpe energilandskab.

Vi skal alle bidrage til en grøn og bæredygtig omstilling, men det er bydende nødvendigt med en overordnet strategisk plan for energiforsyningen i Danmark, herunder opsætning af solceller, på nationalt, regionalt og kommunalt niveau, hvis vi skal undgå at den grønne omstilling bliver båret af tilfældigheder og uigennemtænkte løsninger, der ikke er fremtidssikre.

Det er ikke nok blot at kigge på, hvor nogen vil investere, men også hvordan det vil påvirke kulturlandskaber, lokalsamfund og naboer, samt hvilke langsigtede konsekvenser det har at bruge god landbrugsjord til energiproduktion.

Det er ikke mange måneder siden, at vi kiggede ind i en fødevarekrise. Andre ubekendte er følgevirkningerne for den lokale fjernvarme og elproduktion.

Derfor er det vigtigt at appellere til byrådet om at slå koldt vand i blodet og se tingene i et helhedsperspektiv samt huske på, at Faxe Kommune ikke bliver CO2-neutral, fordi private investorer bygger megastore energilandskaber.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst