Vemodigt at nedlægge

Fredag 23. september 2022 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vemodigt at nedlægge
Hanne Bendtsen er vemodig og at Haslev Husmoderkreds er blevet nedlagt, men det var nødvendigt. Foto: Peer Rasmussen

For formand Hanne Bendtsen er det vemodigt, men nødvendigt at nedlægge Haslev Husmoderkreds.

Haslev: Haslev Husmoderkreds blev stiftet den 31. marts 1921 under navnet Haslev Husmoderforening, men på en ekstraordinær generalforsamling den 20. august 2022 besluttede 75 procent af medlemmerne at nedlægge foreningen.

- Beslutningen kom i kølvandet på, at vi ikke kunne få besat stillingen som kasserer efter Peter Christensen, som døde i april 2022. Jeg hverken kunne eller ville være både formand og kasserer, og vi ville ikke have lavet regnskabet “ude i byen”, for det ville betyde dyrere brugerbetaling for medlemmerne, fortæller formanden siden 2014, Hanne Bendtsen.

- For mig, og for medlemmerne, var det vemodigt at nedlægge foreningen, men omstændighederne gjorde, at det blev nødvendigt. Vi har også oplevet, at medlemstallet er faldet en del, og coronaen gjorde det jo heller ikke nemmere for foreningen, hvis medlemmer er ældre mennesker, uddyber hun.

Penge til Paraplyen

Oven på nedlukningen af Haslev Husmoderkreds er der en række formalia, som skal skal klares:

- Jeg har fået ekstern revisorhjælp til at få lavet foreningens afsluttende regnskab, og vi har, som mange andre foreninger, modtaget støtte fra Faxe Kommune. Kommunen skal have nogle penge tilbage, og derefter vil der stadig være lidt penge på foreningens konto, fortæller Hanne Bendtsen.

- En enig bestyrelse har så truffet beslutning om, at de penge, der vil være i foreningen, vil blive doneret til Paraplyen i Haslev. Vi håber på, at alle formalia er i orden i slutningen af oktober eller først i november, og så vil Paraplyen få overrakt pengene. Hvor mange penge det drejer sig om, ved jeg ikke på nuværende tidspunkt, tilføjer hun.

Udflugter og foredrag

Haslev Husmoderkreds har gennem de seneste år haft 10-11 arrangementer om året i form af foredrag, musik, banko og udflugter.

- Det har været arrangementer med hygge og venskabelig snak, og vi har altid bestræbt os på, at arrangementerne skulle være så billige som mulige. Der har altid været god opbakning til arrangementerne, og da vi vidste, at det gik hen mod en nedlukning af foreningen, besluttede vi, at den sidste udflugt skulle være gratis for deltagerne, fortæller Hanne Bendtsen.

- Vi er alle sammen kede af, at foreningen er lukket, og mange vil savne vores arrangementer. Beslutningen blev taget i fællesskab og uden kiv og strid, tilføjer hun.

Hanne Bendtsen har endnu ikke besluttet, om hun vil kaste sin arbejdskraft ind i en anden forening.

- Først og fremmest skal vi have ordnet det sidste i forhold til Haslev Husmoderkreds, og så må vi se derefter. Jeg kommer ikke til at kede mig, for min mand og jeg har et stort hus og jeg går også til gymnastik et par gange om ugen, fortæller hun.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst