Klatreren fra Faxe hjulpet opad af lokale virksomheder

Torsdag 15. september 2022 kl. 15:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klatreren fra Faxe hjulpet opad af lokale virksomheder
En ny cykel sponseret af Borring-Møller i Faxe Ladeplads og Fri BikeShop i Haslev gav pote. Tobias Svarre har vundet mange løb i år - og ikke mindst i bjergene er han suveræn. Privatfoto

I mange år var Matti Breschel Faxes repræsentant i cykelsporten ude i den store verden. Nu er han sportsdirektør i EF Education-EasyPost - men en ny cykelrytter er klar til at tage over, nemlig 18 årige Tobias Svarre.

Men det var lige før han ikke havde en cykel at køre på da forårssæsonen startede. Det juniorhold Tobias kører på, kunne ikke skaffe de cykler der skulle køres på. Efterveer fra coronapandemien og stor efterspøørgsel på racercykler, betød at producenten ikke kunne levere cyklerne, og så var det op til den enkelte rytter, selv at skaffe en cykel, eller køre på en gammel model.

To lokale virksomheder, som tidligere har sponseret Tobias Svarre valgte at hjælpe. Fri Bikeshop i Haslev og Borring-Møller Automobil i Faxe Ladeplads, forærede Tobias en flunkende ny Scott Foil RC 10, til en værdi af kr. 49.995,-

Cyklen gjorde, at Tobias kunne konkurrere på allerhøjeste niveau, uden at gå på kompromis med udstyret, og allerede fra sæsonstarten kvitterede han med en fornem andenplads i klasikeren Gent - Wevelgem, og få uger senere vandt han etapeløbet STER VAN ZUID, samt to etaper undervejs.

Her den 28. august vandt Tobias Svarre UCI løbet TROFEO EMILIO PAGANESSI, efter 30 km. soloudbrud. Og ugen efter var han tæt på at vinde et af de største etapeløb på juniorkalenderen GP Ruebliland. Inden sidste etape førte Tobias løbet samlet, men på sidste etape slap kræfterne desværre op.

I næste sæson er Tobias U23 rytter - altså senior - og skal konkurrere med de rigtig hurtige. Et interessant holdskifte er måske også på vej - det går der i hvert fald rygter om - men navnet på holdet er indtil videre hemmeligt.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst