Så er det Faxes tur til kulturnat

Tirsdag 20. september 2022 kl. 11:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Så er det Faxes tur til kulturnat
Ida Nystad og Magnus Wenzel Most giver koncert i kirken. Foto: Julia Severinsen

Så er det Faxes tur til kulturnat
Der er gratis adgang til Kulturmuseum Øst og du kan komme på rundtur i magasinerne.
På fredag den 23. september er det Faxe bys tur til at invitere til kulturnat, og vil man opleve det hele, så får man travlt. Der er masser af gode tilbud - tilbud til store og små.

Formanden for Plan- og kulturudvalget, René Tuekær, åbner kulturnatten kl. 16 på Vinkældertorvet, og lige bagefter er der fodboldshow på torvet - og her kan man også møde Hygge- og kulturklubben, Rollospejderne og politiske partier, ligesom Faxe Musikskoles bands Almost Big Band og Odd Days kan opleves - og når de ikke spiller, sørger Black Box Band Trio for underholdningen.

På biblioteket er der, mellem kl. 16 og 21 workshop for børn og konkurrencer for hele familien og kl. 19.30 er der Cafékoncert med Bo Evers - og i anledningen af kulturnatten kan man købe kaffe. øl og vand på biblioteket.

Og når man nu er på biblioteket kan man også benytte lejligheden til at kigge indenfor hos naboen Kulturmuseum Øst på Rådhusvej 2, hvortil der er gratis adgang. Klokken 17.15 og 18.15 er der guidede ture i museets magasiner, og skoletjenesten inviterer på fossiljagt - indendørs. På museet kan man også møde Flyverhjemmeværnet.

Faxes andet museum, Geomueum Faxe på Østervej, har gratis adgang mellem kl. 16 og 21. Her kan man se udstillingen “Danmarks Koralrev” og den forholdsvis nye og meget visuelle permanente udstilling.

Cirkus Bella Donna giver forestillinger kl. 16.45 og 17.45 på plænen ved vandrerhjemmet og samme sted, mellem 16 og 20, kan man besøge drageværkstedet der bestyres af FGU Faxe - Forberedende Grund Uddannelse.

På vandrerhjemmet kan man spise og bandet Skalaband underholder mellem kl. 17.30 og 22 - og selvfølgelig har byens andre spisesteder også åbent. Det samme gælder for byens butikker, der byder på ekstra gode tilbud.

Koncert i kirken
For første gang er Faxe Kunst- og Musikforening med i Kulturnatten. De byder på koncert i faxe Kirke kl. 19 med klaverduoen Ida Nystad og Magnus Wenzel Most.

De vil spille et halv times program med 4-hændig klavermusik og koncerten byder på musik af Grieg, Brahms og Moszkowski. Der bliver spillet norske danse af Grieg, polske danse af Moszkowski samt valse af Brahms. Ida og Magnus vil fortælle lidt om musikken før koncerten.

De er begge uddannede fra Musikakademiet i Krakow, hvor de har boet og studeret i 6 år. De har givet koncerter i store dele af Europa herunder i koncertsale som Altes Rathaus Barocksaal i Wien, Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums koncertsal og det gamle og berømte universitetsbibliotek i Cagliari på Sardinien.

Ta’ toget
De mange kulturnatstilbud ligger spredt over et større område i Faxe, men Faxe Borger- og Erhvervsforening, der er tovholder i arrangementet, sørger for togtransport.

Jo, den er god nok. Et lille tog vil aftenen igennem køre rundt til de forskellige kultursteder og elever på FGU har lavet flotte stoppesteder, så det er nemt at se hvor toget holder.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst