Vil have gang i De blå Spejdere i Faxe

Onsdag 21. september 2022 kl. 08:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vil have gang i De blå Spejdere i Faxe
Spejderhuset bør være et hus for spejdere, så derfor efterlyser Sct. Georgsgildet voksne der vil være med til at genstarte de blå spejdere.

På Rosenkildevej 24 ligger der en spejderhytte, som netop er blevet 30 gammel, men stadig fin og velholdt. Den gang i 1992 var den beboet af en temmelig stor spejdergruppe med mange børn og deres voksne ledere - mere end 100 i alt.

Desværre er det ikke sådan mere. De blå Spejdere, som rettelig hedder Det danske Spejderkorps, i Faxe svandt ind og huset stod med alle sine rammer og materiel for drift af en spejdergruppe tomt tilbage - næsten altså, for Sct. Georgsgildet i Faxe fik huset reddet fra nedrivning og overdraget til Faxe Kommune.

- Vi har derefter indgået en aftale om at passe hus og grund, så det stadig kan være til gavn for unge mennesker i byen. Sct. Georgsgildet er tidligere spejdere, ledere og andre voksne, der går ind for spejderarbejdet under mottoet ”Spejderideen for voksne”. Vi synes ikke, at det er tilstrækkeligt med et tilbud til voksne og vil derfor ad denne vej undersøge, om der er voksne, der med en baggrund i eller interesse for spejderarbejde kunne stille sig til rådighed for at genoprette en DDS-spejdergruppe i Faxe, fortæller Inga og Preben Gustafsen fra Sct. Georgsgildet.

De tror på, at der stadig findes forældre, der ønsker, at deres børn skal lære at færdes i naturen, overnatte i naturen, lave mad over bål og opbygge venskaber, der måske holder langt ud over spejdertiden, samt lære at kunne indordne sig i fællesskaber.

Da spejdergruppen blev nedlagt, var det ikke på grund af manglende interesse fra børnene, men fordi der manglede engagerede voksne til at drive gruppen.

- Vi, Sct. Georgsgildet i Faxe, efterlyser derfor nogle voksne, der med hjælp og støtte fra os og Det Danske Spejderkorps vil være med til at genstarte Faxe DDS-gruppe. Vi tror på at der er børn, der gerne vil være med og få de oplevelser et medlemskab af spejderbevægelsen vil kunne give dem på samme måde som mange andre før dem har fået. Vi har faciliteterne, viljen til at hjælpe og søger altså nye ledere og også forældre, der kan være i en ansvarlig bestyrelse, som vi også gerne hjælper i gang, siger Preben Gustafsen.

Er du interesseret barn eller voksen, så kan du henvende dig til Sct. Georgsgildet i Faxe. Preben Gustafsen pgustafsen@gmail.com eller telefon 5171 4866 eller Leo Sørensen, leosorensen@mail-online.dk eller telefon 4042 5336

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst