Få 50.000 kroner til at udskifte den gamle varmekilde til en ny og bæredygtig

Tirsdag 13. september 2022 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Få 50.000 kroner til at udskifte den gamle varmekilde til en ny og bæredygtig
Dorthe Egede Borg

Faxe Kommunes Teknik- & Miljøudvalg har åbnet for pulje, så cirka 40 private boligejere og andelsboligejere kan få tilskud til mere miljøvenlige opvarmningsformer.

Hvis man mener, at det er ved at være på tide at skifte sin utidssvarende opvarmningskilde ud, så man i stedet for oliefyr, brændeovn eller elvarmepaneler får en spritny, klimavenlig løsning som luft til vand varmepumpe, jordvarmepumpe eller lignende anlæg, er muligheden der nu.

Faxe Kommune er nemlig klar med et tilskud på op til 50.000 kroner til personer, som ejer og bor i en ældre ejerbolig eller andelsbolig på landet og ikke har mulighed for at blive tilsluttet fjernvarme, fremgår det af en pressemeddelelse.

Teknik & Miljøudvalget har besluttet, at den såkaldte Landsbypulje 2022 skal bruges til netop det formål i år, hvorved kommunen sikrer gode boligforhold hos flere borgere.

Midler til cirka 40

Der er midler i puljen til cirka 40 husstande.
De præcise kriterier for at komme i betragtning til tilskuddet på 50.000 kroner fremgår af kommunens hjemmeside https://www.faxekommune.dk/borger/teknik-miljoe/landzone-landsbyer-aabent-land/kulturarv-landsbypulje-bygningsbevaring-2 frem til og med den 5. oktober.

- Vi har tidligere brugt puljen til at lægge nyt tag på huse, rive faldefærdige bygninger ned eller til at fjerne skrot. Det var også gode formål. Ikke mindst har det løftet det æstetiske udtryk i vores landsbyer og landområder, når faldefærdige bygninger er fjernet, udtaler Dorthe Egede Borg (V), formand for Teknik & Miljøudvalget.

- Men vi har et stigende fokus på grøn omstilling, og hvad vi kan gøre helt konkret for at forhindre de negative klimaforandringer. Derfor giver det rigtig god mening for os at målrette de godt to millioner kroner i puljen til tiltag, som medvirker til, at utidssvarende og urentable varmekilder udskiftes. Jeg håber, at mange ejere af boliger eller andelsboliger derude vil gribe chancen og realisere deres planer om grøn omstilling nu, tilføjer hun.


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst