Bogart - film fra hele verden

Torsdag 22. september 2022 kl. 10:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bogart - film fra hele verden
Bogart, Haslevs helt egen filmklub, har nu programmet for vinterhalvåret klar, og der lægges ud mandag den 3. oktober kl. 20.00 i Haslev Bio med “I solsortens Land ” og herefter følger fem gode film.

“I solsortens Land” er er film fra Kosovo. Én kvindes kamp mod patriarkatet, er alle kvinders sejr. Kosovos Oscar-bidrag 2022 er en medrivende Erin Brockovichhistorie om én kvindes desperate, men utrættelige kamp mod systemet. Og for første gang nogensinde har én film vundet alle tre hovedpriser på filmfestivalen i Sundance.

Blerta Basholli vandt både Juryens Pris, Instruktørprisen og ikke mindst Publikumsprisen for sit rørende drama I solsortens land, der er baseret på en virkelig Kosovo-kvindes liv.

I november - den 7. - kan man se den iranske film “A Hero”. Rahim sidder i fængsel, fordi han har ubetalt gæld. Da han er på to dages udgang, forsøger han at overtale sin kreditor til at eftergive en del af gælden. Ud af det blå får han fingre i en taske med nogle guldmønter, der er tabt foran et busstoppested.

Umiddelbart smiler lykken til ham, men i stedet for at bruge sit fund til at købe sig fri, forsøger Rahim at finde pengenes rette ejermand. Asghar Farhadis stærke film kredser om skyld, moral og ære og vandt Juryens Grand Prix i Cannes.

Decembers film er “Skolen ved verdens ende” og det er lige før at filmens oprindelsland er lige så langt væk. Det er nemlig Bhutan. På den anden side af årsskifter byder Bogart på italienske “Chiaras valg” - “Costa Brava, Lebanon” fra Libanon og kinesiske “Et sekunds lykke”.

bogarthaslev.dk kan du læse mere om filmene, og hvordan du bliver medlem af filmklubben.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst