Klima, energi og sund fornuft

Mandag 12. september 2022 kl. 14:18

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klima, energi og sund fornuft
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Byrådsmedlem, DF
Prins Buris Vej 19
4653 Karise

At beskytte natur og miljø, undgå rovdrift på jordens begrænsede ressourcer, og reducere forbruget af fossile brændstoffer har allerede i en årrække været en selvfølge i Danmark. Desværre har man under slagordene klimakamp og grøn omstilling sat den sunde fornuft ud af kraft, og sat vores ellers velfungerende og velstående samfund under uhørt pres med en ensidig satsning på ustabile og utilstrækkelige energikilder som sol og vind. Mens man ud fra politiske holdninger bandlyste en sikker og stabil energiforsyning baseret på moderne kernekraftteknologi gjorde man sig afhængig af leverancer fra andre lande og indstillede statslige udbud af efterforskningslicenser i Nordsøen, der kunne have sikret en fortsat selvforsyning på gasområdet i en længere årrække.

Resultatet er at man i lighed med andre vesteuropæiske lande står med akut energimangel med eskalerende priser på el og gas, og en deraf følgende stor inflation. Situationens alvor er så småt ved at gå op for mange, og ganske symptomatisk er de traditionelle anti-akraft argumenter ofte udskiftet med henvisninger til at det vil vare for længe inden et atomkraftværk kan være operativt - implicit at den tidligere modstand i høj grad har været ideologisk og emotionelt baseret.

Svaret på klimapanikken er foreløbig “mere af det samme” i form af flere vindmøller og solpaneler, bl.a. med en ny planlov der begrænser mulighederne for indsigelser

Hensigten med den grønne omstilling er fin og nobel, og vi skal også i Danmark gøre en indsats, men mens vi ødelægger vores natur med vindmøller og solceller, og samfundet potentielt lammes af energimangel og -priser, bygges der kulkraftværker i Kina og Indien i stort tal, der på globalt plan gør det danske klimabidrag ligegyldigt.

Kernekraft og udvinding af ressourcerne i Nordsøen kan ikke løse den akutte krise, men læren af situationen må være at forsyningssikkerhed, med alle tilgængelige energiformer, må prioriteres højere end naive og sværmeriske drømme om at redde klimaet i hele verden.


© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst