Sanselige græske landskaber på Marjatta

Onsdag 7. september 2022 kl. 09:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Sanselige græske landskaber på Marjatta
Maleri af Grethe Bagge. Foto: Ingrid Riis

Sanselige græske landskaber på Marjatta
Græsk landskab - værk af Grethe Bagge. Foto: Ingrid Riis
Bredeshave Kulturcenter, Strandvejen 11, Tappernøje, har fredag den 9. september kl. 15 fernisering på en udstilling af værker af den danske kunstner Grethe Bagge (1925-2012). Sanselige græske landskaber, Olympens guder og sydens lys er i fokus i denne udstilling.

Et skelsættende møde med Grækenland og med den østrigske kunstner Oskar Kokoschka vender op og ned på hele den danske kunstner Grethe Bagges produktion. Det er derfor også omdrejningspunktet for årets udstilling på Marjatta.

Allerede på den første af i alt ni rejser, forelskede Grethe Bagge sig, efter eget udsagn, i lyset og farverne, og tegnede og malede igen og igen det græske landskab og antikkens ruiner. Oplevelsen af både natur, arkitektur og det lokale liv har spillet så stor en stor rolle i kærligheden til landet, at det bliver skelsættende for Bagges virke som kunstner. Yderligere bliver mødet med den østrigske kunstner Oskar Kokoschka (1886-1980), som hun møder i Delfi i 1956, medvirkende årsag til bruddet med sit ellers foretrukne medie skulpturen. Efter Kokoschkas råd bliver Bagges kunstnertalent fremover kanaliseret over i penslerne.

Kunst og pædagogik
Målet med udstillingen er, at sætte Grethe Bagges kunst på landkortet, forklarer leder af Marjatta Bernhard Schmitz:

- Vi har helt fra starten ønsket at udbrede kendskabet til Grethe Bagges kunstneriske virke. På den måde kan kunstsamlingen komme alle interesserede til gavn, samtidig med den støtter op om Marjattas pædagogiske arbejde, hvor det kunstnerisk skabende er et bærende princip i vores værdigrundlag.

Akvareller med landskabsmotiver af Grethe Bagge er til salg under udstillingsperioden. Pengene går ubeskåret til MarjattaHjemmenes Støttefond og dermed til gavn for alle beboere på Marjatta.

Udstillingens åbningstider: Fernisering fredag den 9. september kl.15.00. Alle lørdage og søndage i perioden den 9. september til den 2. oktober kl. 11.00 til 15.00. Der er omvisning i udstillingen ved kurator og kunsthistoriker Fleur Wetterholm lørdag den 24. september og lørdag den 1. oktober kl. 14. I forlængelse af omvisningerne er det muligt at besøge Grethe Bagges stedsspecifikke værker på Marjatta. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst