Kulturnat i Karise på fredag

Mandag 5. september 2022 kl. 11:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kulturnat i Karise på fredag
E-Street Jam spiller på plænen ved Kulturhuset Leopold fredag kl. 21.30. PR-foto

Kulturnat i Karise på fredag
Grassolin spiller på kulturnatten. Foto: CatchMedia, Jens Th
Igen i år inviterer de større byer i Faxe Kommune til kulturnat og nu på fredag den 9. september er det Karises tur, og de har et flot program klar til hele kommunens borgere. Faxe kommunes borgmester Ole Vive vil ved 17 tiden byde velkommen til kulturnat i Karise.

Den første kulturnat i Karise sidste år blev en succes. Ikke mindst fordi Anne Linnet band var forrygende gode. I år bliver der også god musik med E-Street Jam. De skriver selv følgende:

”Oplev syv garvede og dedikerede Springsteen-musikere levere varen - anført af bandets karismatiske forsanger og frontfigur, Ulrik Bjørneboe, der har gjort det til sit speciale, at kombinere en overlegen musikalsk indlevelse med evnen til at fange og forføre publikum - og gøre Bruce Springsteen nærværende og levende for et dansk publikum med små anekdoter fra hverdagen”.

Der leveres også musik af Grassolin som selv skriver at de er ”de danske Hay Seed Dixie, spiller bonderøven ud af bukserne og Gasolins evergreens som forklædt BlueGrass iklædt vaskebræt, fiol, skomagerbas, smukt kor og glimt i øjet”.

Begge band er sponseret af Faxe kommune, Super Brugsen i Karise og Karise Borger og Erhvervsforening.

Fra kl. 16-17 indledes kulturnatten igen i år med gratis the og kaffe og ikke mindst gratis kage fra Karise Bageri.

Noget ny i år er at man mellem kl. 16-17 kan få gratis Kulsvierpandekager bagt af Eskilstrup Kulsvierlaug. Får man senere lyst til flere kulsvierpandekager kan de købes i deres bod.

Når sulten melder sig senere på aftenen byder kulturhuset Leopold på burger og grillpølser med tilbehør og herudover kommer Mins Cooking som byder på Thaimad i deres salgsvogn.

Der er selvfølgelig også tænk på børnene. Klovnen Njetski optræder med sit fortryllende show hvor både unge og ældre bliver drillet og fortryllet af hans forrygende leg. Han laver også ballondyr og dette foregår på græsplænen foran Leopold. Denne optræden har Røde Kors modtaget som gave fra Faxefonden.

Karise spejderne viser deres færdigheder og hygger omkring bålet og hvis vejret tillader det vil de lave popkorn i badekarret.
Billedskolen Storstrøm inviterer til badgeworkshop på Karise efterskole. Et tilbud for de 6 til 14 årige og andre barnlige sjæle.

Udover de to band på scenen bydes der også på andre ting: Karise Balletskole viser hvad de har lært. Karise Permatopia indbyder til fællessang fra scenen og herefter optræder ”Leif”, som til dagligt bor i Permatopia.

Herudover foregår der en hel del kulturtilbud i byen. Vi kan nævne at Molktes kapel ved Karise kirke igen i år er åbent, hvilket ellers sker yderst sjældent. Karise Efterskole inviterer til åbent hus og rundvisning. Der vil også være cafe og forskellige aktiviteter. Der er denne dag mulighed for at møde efterskoleeleverne.

Hvor kommer vores Karise vand fra? Igen i år er vandværket åbent for tre rundvisninger på Møllevej 6. Du kan også møde De Kreative i Karise som bl.a. strikker svøb og huer til præmature børn. Kom og se deres produktion i et lokale på Karise efterskole.

Kulturgruppen Fru. Marthe fortæller om deres aktiviteter i et lille telt foran Karise Efterskole. Bl.a. Den Historiske rute og 4 Podcast, og for førets gang vil Karise plejehjem, Solhaven, være åbent til en rundvisning kl. 15.

Desuden vil både Faxe bibliotek og Lokalarkivet medvirke. Biblioteket ude under en lille hvid pavillon og Lokalarkivet vil på Karise Efterskole vise bl.a. ”I glimt” - tekst og billeder fra en svunden Karise.

Naturligvis sælger Karise Borger og Erhvervsforening øl, vand, vin, kaffe, the, kage, is og ikke mindst Irish coffee kl. 16 til 23.30. Overskuddet ved salget bidrager økonomisk til foreningens gratis arrangementer i byen.

Desuden vil der være et rigt udbud af boder. Både kræmmere, madboder og politiske boder m.v. Alle placeret foran Karise Efterskole og ved Kulturhuset Leopold.

Karise kulturnat slutter kl. 23.30 men herefter kan man lige som sidste år fortsætte festen på Karise Bodega.

Det fulde program for kulturnatten i Karise kan ses på faxebibliotek.dk og 4653Karise.dk som er Karise Borger- og Erhvervsforenings hjemmeside.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst