Havens dag i Frenderup Planteskole

Tirsdag 6. september 2022 kl. 11:34

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Havens dag i Frenderup Planteskole
Heidi Zethof, Frenderup Planteskole inviterer til Havens Dag. Privatfoto

Havens dag afholdes for 31. gang på søndag den 11. september, og selvfølgelig er Frenderup Planteskole med. I år er temaet ”Gør din have frodig og øg biodiversiteten - plant om efteråret”.

En have er et lille stykke natur og uanset om haven er på 1000 kvm eller blot er 50 kvm, så bidrager planterne og blomsterne i haven til den samlede natur. Selv det mindste staudebed eller altankasse med nektarholdige planter giver mulighed for, at diverse insekter kan finde føde.

Biodiversitet handler ikke kun om insekter. Artsrigdom indenfor planter og dyr er med til at sikre vores biodiversitet og dermed også medvirkende til, at klimaet stabiliseres. Vi kan ikke undvære mangfoldigheden, og når der i din have er en stor artsrigdom af træer, buske, grøntsager, bærbuske, frugttræer, stauder, roser, krydderurter og sommerblomster, vil der helt naturligt være mange forskellige insekter og dyr. Havens fugle søger ly i buske og træer, insekterne formerer sig og ernærer sig med pollen og nektar, og sørger du for, at der er vand i din have, så vil mange af dyrene kunne drikke, når de har brug for det.

- Vi har et meget stort udbud af planter, og vi udleverer nyttige lister med 84 forskellige stauder, træer, buske og slyngplanter, der især bidrager til insekternes behov for pollen og nektar samt er med til at øge biodiversiteten i din have, fortæller Heidi Zethof fra Frenderup Planteskole der ligger på Egedevej 156 mellem Faxe og Dalby.

Havens Dag kickstarter plantesæsonen. Det er her i september, at det er rigtig godt at plante haven til, da jorden stadig er varm, så de nyplantede planters rodnet kan nå at etablere sig inden vinteren sætter ind.

Planteskolen bugner nu af nye planter klar til efterårets plantesæson, og er krukkerne lidt kedelige efter sommeren, kan de få nyt liv med f.eks. græsser, lyng, høstanemoner samt mange andre smukke buske, der overvintrer. Plant også blomsterløgene nu, og din have vil kvittere med de første blomster, når vinteren er ved at være omme.

Forudbestilling af hækplanter er startet, hvor man kan få 10% forudbestillingsrabat, men de kan dog først plantes i oktober. Tænk ikke kun på højden ved indkøb af hæk, for jo kraftigere en plante og dens rodnet er, jo hurtigere etablerer og lukker hækken sig.

- Vi står klar med råd og vejledning, og glæder os til at hjælpe dig med at finde de rigtige planter, så du kan få dem placeret på det rigtige sted i haven, slutter Heidi Zethof.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst