Plads til alle i Loop - prøv det selv til åbent hus

Onsdag 7. september 2022 kl. 11:37

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Plads til alle i Loop - prøv det selv til åbent hus
Centerleder i Loop i Haslev Diana Preuss sammen med 88 årige Jens Peter Olsen og 14 årige Sofie Oline Preuss. Foto: Torkild Svane Kraft

Plads til alle i Loop - prøv det selv til åbent hus
Dorthe Johansen og Lene Christensen giver den gas i maskinerne. Foto: Torkild Svane Kraft
Jens Peter Olsen er 88 år og kommer i Loop i Haslev hver eneste dag, lige bortset fra lørdag og søndag, for selv om man er oppe i årene er det vigtigt at holde sig i form, siger han - og anbefaler alle at møde op til åbent hus i Loop søndag den 11. september mellem kl. 9 og 14, for at prøve hvordan det er at træne i Loop.


Sofie Oline Preuss anbefaler også Loop. Hun er kun 14 år og går i 9. klasse på Nordskovskolen. Hun startede for en halvt år siden og kommer i Loop to til tre gange om ugen, og synes det er rigtig godt, også selv om de fleste hun træner sammen med er noget ældre.

- Konceptet er nemt. Man får trænet hele kroppen når man snupper et par runder i cirklen, og faktisk vil jeg hellere træne sammen med nogen der er lidt ældre end mig, for det er sådan nogle søde mennesker, siger Sofie, der dog tilføjer, at det da ikke gør noget hvis nogle flere unge vil være med.

Konceptet i Loop, går i al sin enkelthed ud på at redskaberne er stillet op i en cirkel, og så er man på hver maskine i 45 sekunder, hvorefter man skifter til den næste og lige pludselig er der gået 24 minutter med god motion. Nemmere kan det vist ikke være.

Jens Peter har dyrket motion hele sit liv. Han har spillet fodbold og badminton og gået til gymnastik, men nu er det altså i Loop i Haslev det foregår, fordi det er nemt og ligetil. Og man må sige at han er flittig - han har netop rundet træning nummer 1000 og fik i den anledning en måneds gratis træning og en t-shirt med tallet 1000 på ryggen.

Da Haslev-Faxe Posten kiggede indenfor i Loop, var der godt gang i træningen. Der var flere der arbejdede hårdt i de to cirkler. Nogle var i gang med opvarmning på andre maskiner, og nogle sad og fik en hyggelig sludder og en kop kaffe efter træningen.

Dorte Johansen og Lene Christensen fra Rønnede var i gang med et loop, og selv om de gav den gas og svedte, var der tid til lidt snak og store smil, men de er vist også i god form, for de spiller også krolf, de cykler, spiller bowling og går til gymnastik...

Åbent Hus
Diana Preuss, der er centerleder i Loop, fortæller at der kommer til at foregå en masse til åbent hus den 11. september mellem kl. 9 og 14. For det første kan man helt gratis prøve alle maskinerne, og høre om Loops træningskoncept - og bliver man fanget af træningen, så koster den første måned kun 1 krone, og som noget nyt indfører Loop nu træning uden binding, så gider man ikke træne mere, så stopper man bare. Man hænger altså ikke på Loop i flere måneder.

Ved åbent hus bydes der på lidt at spise og drikke, og så er der flere konkurrencer i løbet af dagen. Du kan blandt andet vinde et halvt års træning i Haslev, hvis du kan knække koden på en hængelås.

Der er også en konkurrence der går ud på at gætte hvor mange bolcher der er i et glas, og rammer du plet kan du vinde en drikkedunk og et håndklæde - og sidst, men ikke mindst, er der en konkurrence hvor du han vinde et flot træningsur.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst