Pladeaktuelle Blåøjet spiller på Haslev Rock

Søndag 28. august 2022 kl. 10:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Pladeaktuelle Blåøjet spiller på Haslev Rock
Pladeaktuelle Blåøjet spiller på Haslev Rock. Foto: Rune Brandt Hermannssen

Der var engang, i 90’erne, noget der hed Haslev Rock. Arrangementer der udelukkende bestod af lokale bands. De tre venner, Anders Amdi Christensen, Martin Spuur Nielsen og Torben Stampe, var med dengang som publikum, og i 2019 genoplivede de Haslev Rock.

Det blev en stor succes, men i 2020 kom der lige noget corona på tværs, men i september sidste år blev Haslev Rock gennemført - og det gør det også i år, nærmere bestemt lørdag den 10. september på B&W i Jernbanegade.

Dørene åbner kl. 19.00 og frem til kl. 19.45 spiller Ashes Of Billy, der består af nogle teenagedrenge der virkelig forstår at kommer helt ud over scenekanten, med deres grunge-inspirerede rocksange. Deres videoer på Facebook og Instagram er gået viralt med over 40.000 visninger - oplev dem til Haslev Rock.

KL. 20 indtager Blue Traffic Lights scenen. En Rock Power trio, med energisk indie rock, og med nyt album på gaden - kom og få ørehænger på ørehænger serveret.

Kl. 21:00 - 21:45 The Seep

Lokale The Seep der debuterede på Haslev Rock sidste år, og siden har spillet på Vordingborg Festuge og Kongebryg i Næstved går på scenen kl. 21. Seeps musik bliver streamet over hele verden, særligt i USA

Blåøjet
“Drukner Tørster” hedder den single som Blåøjet udgiver dagen før Haslev Rock, så mere aktuel kan deres koncert i Haslev ikke være. Og lidt senere følger en EP med seks numre, og den bliver udgivet som rigtig vinylplade. Det er i hvert fald bandets mål.
Blåøjet består af fire lokale unge mennesker der tager deres musik meget seriøst. De fandt sammen på grund af musikken, og blev så rigtig gode venner, også selv om de nu er blevet spredt rundt om i landet.

Karl Brandt Hermannsson på 20 år er fra Haslev. Nu bor han i Roskilde og tager et sabbatår, for at koncentrere sig endnu mere om musikker. Malthe Scheel, 21 år, er fra Kongsted, men bor nu på Amager og læser til civilingeniør. Morten Engelset, 21 år og også fra Haslev aftjener sin værnepligt ved Beredskabsstyrelsen i Haderslev, mens Simon Andersen, 23 år og fra Holtug, arbejder med it.

Det er tydeligt at de fire unge mennesker brænder for musikken. De “tænker musik” hele tiden, mødes, diskuterer seneste ideer og øver og øver, for deres musik skal være perfekt - ikke mindst når de giver koncert - og dem er der mange af.

Det er koncerterne de brænder for. Mødet med publikum, og deres indstilling er at de mange koncertgængere skal have en god oplevelse. Alt skal være perfekt, og på en måde er de anderledes end den gængse oplevelse af et rockband. Alkohol og stoffer er ikke en del af “konceptet”.

- Vi spiller mange flere koncerter, end vi drikke bajere, siger Malthe, for er man påvirket, så kan man ikke yde sit bedste. Og Blåøjet ønsker til enhver tid at yde deres bedste.

“Drukner Tørster” - og den efterfølgende EP - er Blåøjes første professionelle nummer. Der er en professionel producer, og et professionelt studie, inde over pladen. Det er dyrt, men Blåøjet har fået tilskud fra KODA til indspilningerne.

Blåøjet glæder sig til at spille til Haslev Rock. De er sidste band på programmet. “Vi lægger det hele ned” siger drengene med et stort grin.

Billetter til Haslev Rock købes på bwlive.dk/events/haslev-rock/

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst