Erik Boye udstiller på Emmaus

Søndag 28. august 2022 kl. 10:23

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Erik Boye udstiller på Emmaus
Maleri af Erik Boye

Lørdag den 3. september er der fernisering på Emmaus - galleri og kursuscenter med kunstner og tidligere højskolelærer i Haslev, Erik Boye.

Efter at have været lærer på Haslev Udvidede Højskole flyttede Erik Boye til Nordjylland, hvor han i en årrække har været præst. Efter Erik er gået på pension har han for alvor igen taget fat på maleriet.

- Jeg elsker at sidde ude og tegne og male. Måske kommer der et dyr forbi. Roen falder på en. Nogen bruger et gevær til at sidde med, nogen en fiskestang. Jeg bruger en blyant. Der er bare en fejl: Det kommer til at handle om at lave noget der ligner. Men målet er at videregive nogen erfaringer eller en stemning så det rammer hjertet. Det er ikke nok, at det ligner. Det ekstra kan hentes ude - eller inde - eller allerinderst inde. Det der gør billedet vedkommende. Måske går jeg hjem og maler videre, udtaler Erik Boye.

I udstillingen på Emmaus viser han både landskaber og mytologiske billeder. I en del af de sidste undersøger han motiver fra kunsthistorien. “Jeg maler for at leve mig ind i religiøse motiver fra 1500-tallet, og redigerer dem til vores brug” siger kunstneren.

Der er fernisering lørdag den 3. september kl. 14.00 på Emmaus.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst