Bibelakademiet - dyk ned i bibel og livstanker

Fredag 2. september 2022 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bibelakademiet - dyk ned i bibel og livstanker
Bibelakademiet - et nyt tiltag

Tryggevælde Provsti: En række kirker her i området er gået sammen om et nyt tilbud. Det handler om bibelen. Dens tekster er velkendte, og dog måske ikke så kendte. I hvert fald er der mange tekster, man sjældent hører og læser.

Bibelakademiet er en mulighed for at blive klogere på bibelens tilblivelse, baggrund og tolkningsmuligheder. Bibelakademiet vil over et længere forløb komme gennem hele bibelen.

- Vi vil ikke skynde os igennem, og vi vil heller ikke læse alle tekster. Men vi vil vandre, med tid til udsyn og pause, lyder det i optakten til det nye tiltag.

Bibelakademiet er et samarbejde mellem en række sogne i Tryggevælde provsti. Den primære underviser i forløbet er cand. Theol. Henning Nørhøj. Derudover vil præster fra de tilknyttede kirker bidrage med refleksioner, hvor bibelens tekster og temaer bringes i samtale med menneskeliv og erfaringer. Der er plads til samtale om debat. De øvrige præster er: Ida Secher, Anders Damkjer, Marie Rørbæk, Solveig Staahl-Nielsen, Lone Balle, Jeanette Capion og Ole Bjerglund Thomsen.

Dette tilbud finder indledningsvist sted i Haslev Kirke, men udbydes i samarbejde med andre sogne i Tryggevælde provsti og derfor vil enkelte arrangementer i forløbet måske være i andre kirker.

Forløbet vil formentlig strække sig over to år, men der er endnu ingen langsigtet plan, da man ønsker at være åbne for justeringer i formen undervejs.

Udgaven der bruges, er ”Bibelen 2020”, som kan købes hos Bibelselskabet, eller man kan låne et eksemplar i Haslev Kirke.
Det er gratis at deltage i Bibelakademiets indhold, men når der arrangeres fællesspisning/traktementer eller særlige aktiviteter vil der være deltagerbetaling.

Første og introducerende lektion i forløbet finder sted tirsdag den 20. september kl. 19 til 22 i Haslev Kirkes Kirkehus, Kirkepladsen 8A, 4690 Haslev. Denne aften kan man frit møde op til orientering og drøftelse af akademiets form.

Der er ingen læsning til denne aften. Tilmelding er ikke nødvendig, men en mulighed, hvis du ved, du vil deltage - så man har en pejling på antallet. Send en mail til kontor@haslevkirke.dk. Derefter mødes Bibelakademiet ca. en gang om måneden.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst