Hygge- og kulturklubben lægger ud med Selma Lagerlöf

Torsdag 1. september 2022 kl. 11:39

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hygge- og kulturklubben lægger ud med Selma Lagerlöf
Mac-K & Compagny underholder med irsk og skotsk musik ved festen i november

Hygge- og Kulturklubben i Faxe starter sit efterårsprogram med foredrag om Selma Lagerlöf onsdag den 7. september kl. 13 i Æblehaven.

Det er journalist Steen Valgreen-Voigt og psykolog Anne Knudsen der fortæller om Selma Lagerlöfs liv og kærlighed. Hvem kender ikke fortællingen om “”Niels Holgersen“ der rejste gennem Sverige på ryggen af Morten Gase, og mange flere af hendes romaner og noveller, der har været læst og elsket af mange - i flere generationer.

Selma Lagerlöf var en foregangskvinde. Hun ville være en berømt forfatter og det blev hun. I 1909 fik hun Nobelprisen i Litteratur, og hendes bøger blev oversat til 60 sprog. Hun ville have en uddannelse og det fik hun mod sin fars ønske.

I foredraget fortælles der også om Selma Lagerlöfs liv og kærlighed, og om hvordan hun allerede tidligt oplevede sig anderledes. Hun levede i en tid hvor de traditionelle kønsroller kom til debat, og man begyndte at tale om hetro og homoseksualitet. Hun klippede sit hår og kæmpede kvindesagen og kvinders valgret. Hun stod ved sig selv og var med til at bane vejen for mange kvinder. Selma Lagerlöf levede frem til sin død i 1940 sammen med kvinder

Tre organister
Den 28. september kommer der tre lokale organister på besøg i Hygge- og kulturklubben, nemlig Charlotte Andersen, Christina Bernstein og Jean Pierre Jørgensen, og så skal der ellers synges fra Højskolesangbogen.

Den 12. oktober er der foredrag med Lissi Braae, der fortæller om efterskolen i Ladakh i Indien - og den 2. november holder Birgitte Drent foredrag og viser lysbilleder om Niels Larsens malerier fra Stevns. Sidste foredrag i rækken er med Jutte Bøjsen Møller, der vil fortælle om Marie Grubbe.

Derudover byder Hygge- og kulturklubben på fire biografforestillinger i Biografen Kanten. Første film er “De forbandede år 2”. På biografens hjemmeside kan man bestille billetter til alle fire film og opnå god rabat.

I samarbejde med Faxe Pensionistforening, Æblehavens Centerråd og Ældre Sagen inviterer Hygge- og kulturklubben til fest i Æblehaven den 18. november med spisning og musikalsk underholdning med Mac-K & Compagny, som spiller irsk og skotsk musik.

Den 7. december sluttes efterårssæsonen af med julefest med god mad og underholdning.

Læs mere på Hygge- og kulturklubben på hyk.dk

tor

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst