FGU Faxe på vej til Færøerne

Onsdag 31. august 2022 kl. 08:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

FGU Faxe på vej til Færøerne
Fire elever der glæder sig til at komme til Færøerne sammen med lærerne Linda Christiansen og Christine Holm (bagerst til venstre). Foto: Torkild Svane Kraft

Nogle har været langt væk hjemmefra, men få af dem har været så langt væk som de skal den 3. september - og så foregår det endda på et skib. Hele 36 timer til søs for at nå målet.

Det er elever fra FGU i Faxe der skal på studieophold på Færøerne, og turen derop foregår med skib fra Hirtshals, for at man kan få en fornemmelse af hvor langt fra Danmark Færøerne ligger, selv om øerne jo er en del af rigsfællesskabet. Og det er netop for at sætte fokus på rigsfællesskabet, at turen er kommet i stand, fortæller lærerne Linda Christiansen og Christine Holm, der også skal med til Færøerne.

Derfor skal de 10 FGU elever fra Faxe og et tilsvarende antal fra Køge, være sammen med elever fra søfartsskolen Sjónám i Klarksvig en del af dagene, og her kommer de blandt andet til at opleve hvordan man bliver reddet efter et forlis.

De kommer også til at tilbringe en hel dag på fjeldet i selskab med en helt masse får, en tur med en fiskerbåd, ligesom parlamentet, Lagtinget, skal besøges. Meningen med det hele er, at man får kendskab til hvordan unge i andre dele af rigsfællesskabet har det, og hvad de laver i deres hverdag. Altså få indsigt i kulturelle forskelle og ligheder, opnå mellemfolkelig forståelse og respekt for hinanden, uanset hvor langt man er fra hinanden.

FGU har brugt en del tid på forberedelse af turen. Som et led i undervisningen har de blandt andet været på tur til Nordatlantisk Brygge og besøgt Nordens Hus, og på Færøerne skal et lignende hus besøges. Man har stiftet bekendtskab med færøsk musik og billedkunst - og når de er deroppe, skal de naturligvis også opleve kunsten og musikken live.

Efter de otte dage i nordatlanten arbejder man videre med projektet på forskellig vis, og da avisen kiggede forbi FGU, lovede eleverne at de vil skrive en artikel om turen, så den kan blive offentliggjort i Haslev-Faxe Posten.

- Vi håber vi kommer til at opleve alt det vi har planlagt, men vi kan ikke være helt sikre, for på Færøerne er man meget afhængig af vejr og vind, siger Linda Christiansen.

Udover den store oplevelse det er at komme til Færøerne, er der samtidig tale om en faglig, social og personlig udviklingsproces - og netop det er vigtigt for elever på FGU, hvis bogstaver står for Forberedende Grund Uddannelse, for meningen med FUG er at hver enkelt elev skal blive klar til at gå i gang med en uddannelse eller til at komme i arbejde.

Studieturen til Færøerne, der varer otte dage, kommer ikke til at koste deltagerne noget, takket være tilskud fra Nordisk Ministerråd gennem et projekt kaldet NordPlus Junior.

FGU i Faxe er en del af FGU Modt- og Østsjælland, og du kan læse mere om skolens tilbud på fgu4you.dk/

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst