Naomi er ny museumsinspektør

Fredag 12. august 2022 kl. 13:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Naomi er ny museumsinspektør
Naomi Pinholt, ny museumsinspektør

Faxe og Stevns: Østsjællands Museum har ansat Naomi Pinholt i en to-årig ansættelse, som ny museumsinspektør med ansvar for det kulturhistoriske område.

Naomi har tidligere været projektansat på Østsjællands Museum, og kender derfor allerede lidt til områdets historie. Om sin nye stilling siger Naomi:

- Jeg glæder mig til at arbejde med kulturhistorien i Stevns og Faxe kommuner. Området rummer så mange vedkommende fortællinger, fra historier om pionerånden blandt tilflytterne til stationsbyen Haslev for 150 år siden, over det barske liv som kalkværksarbejder i Faxe Kalkbrud til de folkelige myter og sagn, som knytter sig til Stevns Klint.

Det er ikke mindst museets fine samlinger, som Naomi glæder sig til at arbejde med, for hun elsker at gå på opdagelse efter de gode historier i ting og sager, som mennesker har efterladt sig igennem tiden:

- Jeg har lige været på magasinet og finde et par gravminder frem fra Jyderup, som ligner omvendte zinkbaljer. De blev sat over et husmands-ægtepar for 130 år siden, og var den jævne mands løsning på et pænt gravminde, når der ikke var råd til en gravsten. Sådan et par gravminder er meget sjældne at finde i dag, fordi de ret hurtigt gik til i vind og vejr.

Der vil være mulighed for at møde Naomi Pinholt på Kulturnatten i Faxe den 23. september, hvor hun viser rundt i museets samlinger, på Rådhusvej i Faxe kl. 17.15 og 18.15. Museet har åbent denne dag fra kl. 16 til 21.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst