Gods har købt havnen

Torsdag 11. august 2022 kl. 14:27

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Gods har købt havnen
Fiskerihavnen er solgt til Rosendal. Foto: Kathrine Harvey

Faxe Ladeplads fiskerihavn er solgt. Køberen er Rosendal Gods.

Følgere af Hong Kong-milliardær, skibsreder, sønderjyde og godsejer med mere Hans Michael Jebsens erhvervelser vil vide, at han er indehaver af 12-meter skonnerten Thea, der er bygget i 1918.

Båden er i øvrigt tidligere ejet af baron Ebbe Wedell-Wedellsborg, som var søn af arkitekt og yachtkonstruktør, baron Ernst Wedell-Wedellsborg.

Båden Thea er ikke kun en show stopper, når den en sjælden gang lægger til kaj i havnen i Faxe Ladeplads, som den nu har gjort et par gange.

Jebsens Thea er fuldt kampdygtig på vandet og deltog blandt andet, da Kongelig Classic blev genoplivet i 2012 til minde om den første danske regatta for yachter i 1855.

Respekt for historien
Det er ikke alene skonnerten Thea, der er interessant for artiklen her, men i særdeleshed hendes ejer.

1. juli købte Hans Michael Jebsen nemlig fiskerihavnen i Faxe Ladeplads, så mon ikke hans Thea nu finder vej hertil endnu oftere i fremtiden.

- Jeg tror, det kan blive et godt projekt for Jebsen at kaste sig over. Han og Rosendal og Margrethelund er jo en del af egnens og også den gamle havn ved roklubbens historie. Jeg ved, at han har respekt for historien og er interesseret i at genskabe nogle af de ting, der har gjort historien, siger Nils-Erik Agerskov Jensen.

Sammen med sønnen, Claus, og tidligere byrådsmedlem Inger Andersen (S) har han tegnet bestyrelsen i fiskerihavnen i en årrække og således også forestået det nylige salg af havnen.

- Jebsen har jo selv en pragtfuld båd, der har ligget her i havnen nogle gange, og det var da også efter samtaler med hans mænd ombord på båden, at vi kom til at snakke om købet af fiskerihavnen igen, for det har vi snakket om nogle gange, men nu var tiden endelig moden for begge parter, fortæller Nils-Erik Agerskov Jensen.

En del af udviklingen
Henrik Uldall Borch, direktør i Stenbjerg Ejendomme i Aabenraa, der administrerer blandt andet Rosendal og Margrethelund Godser for Hans Michael Jebsen, glæder sig over havnekøbet, der ikke er det første i Jebsens portefølje.

- Vi har for ikke så længe siden haft et projekt omkring Dyvig Badehotel og Dyvig Havn, hvor vi i dag kan glæde os over at se børn fange krabber ved badehotellet igen. Vi glæder os over at få mulighed for at være en del af udviklingen på Faxe Ladeplads havn, som jo er inde i en spændende tid med projekter for lystbådehavnen og området i det hele taget, siger han.

Hvad fiskerihavnen skal udvikles til i fremtiden, vil han ikke lægge sig fast på endnu.

Sælger fortæller, at der i jeres oplæg i forbindelse med købet blev nævnt etableringen af en veteranbådshavn. Er det noget i dén stil, I har i tankerne?

- Det er en af mange idéer vi har. Måske kunne man også forestille sig et miljø med Skagenshuse eller lignende, men vi er i første omgang meget interesserede i at være en del af den dialog, der er mellem foreningerne hernede og kommunen om, hvilken retning udviklingen skal gå, siger Henrik Uldall Borch.

Hverken køber eller sælger ønsker at oplyse salgsprisen på fiskerihavnen, men begge udtaler tilfredshed med handlen.

Af Kathrine Harvey

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst