Ny affaldsordning i Faxe Kommune

Torsdag 11. august 2022 kl. 11:53

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ny affaldsordning i Faxe Kommune
Så skal vi have nye affaldsbeholdere. Foto: Charlotte Thaysen Fotografi / Faxe Forsyning

Faxe Kommune har fået en ny affaldsordning. Fra den 19. august og frem begynder Faxe Forsyning at levere de nye beholdere til metal og glas til alle enfamiliehuse og sommerhuse i Faxe Kommune.

Den nye affaldsordning kommer som et resultat af, at Folketinget i 2020 vedtog, at alle landets kommuner skal sortere de samme 10 typer affald. Beslutningen blev vedtaget i forbindelse med, at man nedsatte et nationalt mål om, at alle kommuner skulle sortere 55% af vores husholdningsaffald inden 2025.

Siden da har Faxe Forsyning, i samarbejde med Faxe Kommune, arbejdet hårdt for at lægge en plan for, hvordan den nye affaldsordning skal se ud i Faxe Kommune.

- Det har været en lang og svær proces med mange udfordringer, men nu er vi klar til at udrulle ordningen. Med den nye ordning sikrer vi en mere effektiv affaldssortering. Det betyder, at vi bedre kan udnytte ressourcerne i vores affald og skåne miljøet mest muligt, fortæller Marianne Almindsø Andersen, adm. direktør i Faxe Forsyning.

Borgerne i Faxe Kommune har sorteret affald siden 2019. Dengang var målet, at 50% af husholdningsaffald skulle genanvendes i 2020. Det klarede man uden besvær. I 2021 kunne borgerne i Faxe Kommune være stolte af, at 51% af alt husholdningsaffaldet blev genanvendt.

- Vi er selvfølgelig spændte på, hvordan borgerne tager imod den nye ordning. Men hvis de fortsætter deres gode arbejde, så er jeg ikke i tvivl om, at vi nok skal nå vores nye mål inden 2025, siger Marianne Almindsø Andersen, adm. direktør.

Nye beholdere
Fra den 19. august og frem leverer Faxe Forsyning den nye genbrugsbeholder til metal og glas til alle énfamiliehuse og sommerhuse i Faxe Kommune. Samtidig får den gamle genbrugsbeholder til metal, glas, hård plast samt papir og småt pap nye klistermærker, da den fremover skal bruges til at sortere mad- og drikkekartoner, plast (hård/blød) samt papir og småt pap.

I den nye affaldsordning skal alle sortere deres affald i 10 affaldstyper, dvs. mad- og restaffald, metal, plast (hård/blød), glas, papir, småt pap, mad- og drikkekartoner og farligt affald. For de fleste borgere betyder den nye ændring, at de skal sortere to nye typer (mad- og drikkekartoner og blød plast).

Affaldsordningen træder i kraft for den enkelte borger, så snart borgeren modtager den nye beholder. Borgerne skal derfor blive ved med at sortere affaldet, som de plejer, indtil de modtager beholderen.

Hvis borgeren allerede har en ekstra beholder til genbrugsaffald, skal pågældende være opmærksom på, at denne beholder bliver hentet samtidig med, at den nye leveres. Ekstra affaldsbeholdere til mad- og restaffald eller blot restaffald hentes ikke.

- Inden vi leverer den nye beholder, er det vigtigt, at borgerne stiller deres nuværende beholdere frem, så de kan ses fra vejen. Så undgår vores skraldemænd at bruge tid på at lede efter beholderne. I værste tilfælde risikerer vi, at det slet ikke er muligt at levere den nye beholder og ommærke de nuværende beholdere, siger Lisbeth Arbo Friis, Affaldsplanlægger.

Faxe Forsyning uddeler beholderne over de næste to måneder. På deres hjemmeside oplyser de, at borgerne kan forvente at få den nye beholder ved den førstkommende eller næstkommende tømningsdag af genbrugsbeholderen fra den 19. august og frem.

- Vi forventer, at vi kan levere den nye beholder i trit med, at vi kommer og tømmer. Vi skal levere tæt på syttentusind beholdere, og det er ikke en nem opgave. Vi håber derfor, at borgerne vil være forstående, hvis der sker forsinkelser på grund af sygdom eller andre uforudsete hændelser, fortæller Marianne Almindsø Andersen, adm. direktør.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Porsche-Kim fejret med manér
- Mindeudstilling for Charlotte Clante
- Inspirationsmøde om digital markedsføring
- Et liv udenfor hamsterhjulet
- Lei Moe spiller i caféen
- 90-årig udstiller
- Kommunen vil spare på energien
- Samtalen vi aldrig får taget - men burde tage...
- Afholdt lærer er gået på pension
- To aftener i B&W Café
- Årets sidste torvedag
- Pierre Dørge i Loen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst