Min ven er død

Mandag 1. august 2022 kl. 08:23

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Min ven er død
Indlæg af borgmester Ole Vive

Michael Rosendahl lukkede sine øjne for sidste gang få minutter i midnat den 26. juli efter et kort, aggressivt kræftforløb. Michael sov ind på Slagelse Sygehus med sin elskede kone, Line ved sin side.
Lige til det sidste bevarede Michael sit knivskarpe intellekt, og han fik en værdig og fredfyldt afsked.

Man skulle ikke være sammen med Michael i mange minutter, før man blev klar over, at man var sammen med en utroligt begavet, behagelig og klog mand.

Jeg lærte Michael Rosendahl at kende for små ti år siden via bestyrelsen i Venstre Faxe, og fra starten gik vi bare i spænd. Vi opbyggede hurtigt et meget fortroligt forhold, og det udviklede sig hurtigt ud over den politiske grundplatform til et nært personligt venskab.

Vi er begge rundet af et stærkt politisk arrangement i vore unge år via VU, og kommer begge fra familier, hvor den samfundsmæssige og politiske debat rundt om middagsbordet var helt naturlig.
Michael Rosendahl blev allerede som ganske ung mand valgt ind i Faaborg Byråd, hvor han i en tid havde sæde sammen med sin morbror, begge for Venstre.

Derefter rejste Michael til København, hvor han fik job som revisor og mødte sin første kone, Maibritt, som han fik to børn med. Michael blev enkemand i en ung alder og stod alene med to små børn.

Jeg ved ikke, om det var den modgang og det store ansvar, som Michael stod alene med, der har givet ham den ro og det overblik som han brugte i politik. Jeg ved bare, at jeg utallige gange har nydt godt af at kunne trække på Michaels store viden og erfaring.

Han var en person, der ikke ville stå i første række, men som trivedes bedst som ”regnemester” og strateg bag kulisserne. Vi har brugt timevis på at analysere møder efter møderne var afholdt, og det var ikke unormalt, at et byrådsmøde blev afløst af en times telefonsamtale efterfølgende.

Michael Rosendahl var utrolig tillidsvækkende og god til at skabe personlige relationer, både inden for de andre borgerlige partier og hos hele byrådet, og han har en stor aktie i, at vi fik skabt et andet politisk flertal ved kommunevalget i 2017 og at jeg blev borgmester.
Jeg vil savne min ven og vores samtaler og de vinkler som Michael var så dygtig til at få bragt ind i tingene, men også hans klukkende latter og hans gode humør og lidt tørre humor.

Michael efterlader sig udover sin kone Line, sine fire børn og sin familie, en ven- og bekendtskabskreds, der kun er de færreste forundt.

Ære være Michaels minde.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst