Kunstner vil donere malerier

Tirsdag 2. august 2022 kl. 11:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Peer Jermiin Frost vil donere sine malerier til sundhedsinstitutioner, biblioteker, andre kulturinstitutioner eller kirker. Foto: Peer Rasmussen

Kunstmaler Peer Jermiin Frost vil donere et stort antal malerier til sygehuse, biblioteker og lignende.

Haslev: Peer Jermiin Frost har malet så længe han husker tilbage, men debuterede som billedkunstner i 1968. Professionelt har han arbejdet som arkitekt, og sideløbende med det, har han malet og udstillet. Det at male har været en slags psykoterapi for ham, som han selv formulerer det.

Hen over årene har han selvfølgelig solgt en del malerier og foræret andre væk til nær familie og venner, men han har stadig omkring 100 malerier eller mere i forskellige formater, som han gerne vil have ud at leve og derfor donerer kvit og frit:

- Billederne er fra forskellige tidspunkter i mit virke som billedkunstner og har et bredt spektrum. Jeg har jo ikke solgt alt, hvad jeg har produceret, og på et tidspunkt står billederne bare og samler støv. Billeder, som ikke bliver set, er døde billeder. Derfor vil jeg gerne donere disse billeder til institutioner, som har noget med sundhed at gøre. Det kan også være biblioteker, andre kulturinstitutioner eller kirker. I første omgang skal det være til disse formål i Faxe Kommune, og er der flere billeder tilbage, kan geografien udvides, fortæller Peer Jermiin Frost.

- Det er malerier, som skal få folk til at være tilskuere ved at bearbejde tingene, de ser. Folk skal være aktive og bruge deres fantasi, når de ser malerierne. De skal sætte tanker i gang og vække følelser, tilføjer han.

Ud til et bredest muligt publikum

Malerierne, som Peer Jermiin Frost vil donere, skal ud til et bredest muligt publikum og er ikke tiltænkt privatpersoner.

- Det skal være steder, hvor folk trænger til kunst på væggene. Der er masser af hvide vægge rundt omkring, eksempelvis i et venteværelse, hvor et maleri kan gøre glæde, siger han med entusiasme i stemmen.

- Jeg er blevet 84 år, og jeg har nogle helbredsmæssige problemer, jeg bøvler med. Min fysik er ikke, hvad den har været og jeg tager ikke ud og udstiller mere. Jeg vil ikke sælge dem på auktion og vil hellere donere billederne, slår Peer Jermiin Frost fast.

Ønsker kun seriøse henvendelser

Peer Jermiin Frost ønsker kun seriøse henvendelser om malerierne. Det kan man gøre ved at sende en e-mail på evyfrost@privat.dk.

- Jeg vil eventuelt gerne være med til at hænge malerierne op. Det praktiske kan vi altid aftale. For mig er det ikke vigtigt, at der hænger et skilt med mit navn og hvad maleriet hedder, men for dem, som ser maleriet kunne det måske være gode oplysninger at have. Først og fremmest skal malerierne gøre nytte dér, hvor de bliver hængt op, pointerer han.

- Nu kan interesserede henvende sig til mig, og så forestiller jeg mig, at de interesserede kan komme og se malerierne fra omkring den 1. oktober, indskyder han.

Af Peer Rasmussen


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst