Grim med vilje

Tirsdag 19. juli 2022 kl. 13:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Grim med vilje
Indlæg af: Bodil Wolsing, Pilevænget 12, 4654 Faxe Ladeplads

Kommentar til indlæg i Faxe Nyt fredag den 15. juli:

Jeg giver Lone Holm Saraksen fuldstædig ret. Det er desværre det serviceniveau, Faxe Kommune har lagt sig fast på. Sørgeligt.

Igennem flere år har undertegnede samt andre borgere på Pilevænget rettet henvendelse til forskellige politikere i Faxe Kommune vedrørende arealet på Pilevænget, hvor der tidligere har været legeplads. Hvilket imidlertid har været nytteløst.

Området henhører tilsyneladende til et af de områder som politikerne har valgt skal henligge som vild natur (biodiversitet). Det indebærer, at græsset ikke bliver slået.

Det er en stor ukrudtsmark. Det være sig på selve pladsen, langs det opsatte stålhegn og langs kantsten. Et gammelt råddent bord/bænkesæt har stået i det høje græs/ukrudt siden 2014.

Pladsen har tidligere været legeplads, hvor legeredskaber i takt med nedslidning er fjernet og siden har området stået urørt.

Arealet blev flittigt brugt til flere former for boldspil, dagplejemødre på tur, kælketure ned ad bakken om vinteren, børn med deres dukker og andre legesager og så videre.

Hele området er en skændsel for byen og for de skatteborgere, der bor på vejen.

Kommunens holdning er tilsyneladende, at biodiversitet er vejen frem og Dorte Egede Borg (V) fra Faxe Kommune vil forsøge at skaffe penge til en kønnere frøblanding.

Min umiddelbare mening er, at det ikke er tilstrækkeligt gennemtænkt. Det vil være umuligt som området ser ud netop nu.

Det kræver, at hele arealet renses for græs og ukrudt, pløjes, rives med mere før en frøblanding vil kunne trives, hvis den så kan det.

Herudover er det en stor misforståelse, at biodiversitet ikke skal plejes. Det kræver som alt andet pleje op til flere gange om året og er ikke en helt billig løsning. Biodiversitet er ikke bare at sprede en "kønnere" frøblanding og så bare lade stå til.

Det er korrekt, at der er etableret en dejlig legeplads på havnen, men det er ikke lige der vejens 15-20 nytilflyttede små børn løber ned, da den ligger over en kilometer væk.

Jeg vil foreslå, at hegnet omkring pladsen fjernes, græsset jævnligt bliver slået, således at arealet uden legeredskaber igen vil kunne benyttes til boldspil med mere af de 15-20 nytilflyttede børn samt deres forældre, der nu bor på vejen.

En rigtig god idé, hvis kommunens politikere fysisk besøgte blandt andet dette område, hvilket formentlig vil kaste et andet lys over sagen frem for at behandle sagerne ved et skrivebord.

Et lidt simpelt regnestykke vil alt andet lige vise, at det vil være billigere at fjerne hegnet og slå græsset 15-20 gange om året frem for den pleje biodiversitet kræver.

Jeg vil holde et skarpt øje med kommunens pleje af andre arealer og følge op på sagen og igen og igen rette henvendelse til kommunens politikere, såfremt der stadig intet sker, da jeg mener denne debat bør kunne lukkes ved seriøs handling fra kommunens side.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst