Magebytte og nyt samarbejde ser dagens lys

Mandag 18. juli 2022 kl. 11:59

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Magebytte og nyt samarbejde ser dagens lys
Der sker store rokader på Jernbanegade i Haslev. Fra venstre: Channie Kjær Lassen, Pink Vibes - Jesper Rostoft, Krejlerbutikken, Line Rode, Karisefonden og Stina Møller, Café K. Foto: Torkild Svane Kraft

Der sker ting og sager i Jernbanegade i Haslev i den kommende tid. Forretninger bytter placering og nye opstår. Magebytte kalder de det, og der er da også tale om noget af et bytte.

Det er Karisefonden, Pink Vibes og Café K der har indgået en aftale om at bytte plads, hvorved der kan etableres en ny butik på Jernbanegade. Channie Kjær Lassen, der ejer Pink Vibes, flytter lidt længere op ad Jernbanegade - nærmere bestemt til nummer 37, hvor Galleri Troika ligger nu. Galleriet flytter så til gengæld over på den anden side af gaden og bliver en del af Værkstedsbutikken Una i Jernbanegade 48. Galleri Troika og Una ejes af Karisefonden.

Café K vil fortsat være café, men når det store bytte er på plads, vil der også være caféborde helt ud mod Jernbanegade. Det bliver Karisefonden der skal drive cafeen som en socialøkonomisk virksomhed, idet der skabes en række stillinger i beskyttet beskæftigelse. Fonden overtager driften den 1. august.

Stina Møller, der har drevet Café K de seneste fire år, fortsætter med at stå for driften af cafeen i hvert fald indtil oktober måned, og alle de aftaler Stina har indgået - også efter oktober - vil Karisefonden føre videre. Så har man reserveret plads på Café K til f.eks. en fødselsdag eller lignende, skal man ikke bekymre sig. Reserveringen gælder stadig.

Krejlerbutik
I forbindelse med Café K vil der opstå en ny butik. Krejlerbutikken. Her vil man kunne købe klassiske danske møbler og spændende upcycling-ting - hvilket på dansk betyder gamle ting som man giver et nyt liv.

Det er Jesper Rostoft der skal stå for Krejlerbutikken. Han har tidligere arbejdet i Karisefonden, men var så væk i et par år, hvor han havde en genbrugsbutik i København. Det er blandt andet erfaringerne herfra han kan drage nytte af i Krejlerbutikken.

Sammen med brugere tilknyttet Karisefonden har Jesper været i gang med opkøb af varer til butikken - og ikke mindst at sætte dem i stand, så der er allerede mange varer klar til salg, når Krejlerbutikken åbner.

Hvornår det altsammen er faldet helt på plads, er lidt usikkert for mange ting skal gå op i en højere enhed, men Channie Kjær Lassen, mener at hun vil være flyttet ind i Pink Vibes nye lokaler en gang i efteråret.

Karisefonden er et helhedspædagogisk bo-, uddannelses- og beskæftigelsestilbud til unge og voksne mennesker med særlige læringsforudsætninger som f.eks. udviklingshæmning, autisme og ADHD.

Omkring 135 borgere er tilknyttet Karisefonden. Der er omkring 90 fuldtidsmedarbejdere og 25-30 vikarer. Karisefonden ejer 14 ejendomme og lejer sig ind i 10-15 andre ejendomme.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst