Meget mere end postkort

Fredag 15. juli 2022 kl. 16:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Meget mere end postkort
Birgitta Carlberg har illustreret foreløbig to postkort med motiver fra Faxe. Foto: Torkild Svane Kraft

Meget mere end postkort
Sådan ser de ud, postkortene. Foto: Torkild Svane Kraft
Man kan bruge dem som postkort, altså sådan nogle man sætter et frimærke på, og sender som en hilsen til familie og venner. Den ældre generation må forklare de unge hvad det er... Men man kan også bruge dem til at pynte i sit hjem.

Birgitta Kristina Ingmarsdatter Carlberg har tegnet foreløbig to postkort som kan købes i Boghuset og på Vandrerhjemmet i Faxe for 15 kr. pr. styk eller fem for en 50’er.

De første to postkort er Faxe Kirke set fra syd og et kig ud over Faxe Kalkbrud. Inden længe følger endnu et postkort som er et motiv af Prismet - altså udsigtsplatformen bag Faxe Vandrerhjem.

- Og jeg regner med at Blåbæk vandmølle, vindmøllen ved siden af og Rosendal Gods følger efter, siger Birgitta og tilføjer at hun har fået forespørgsler om også at tegne Gisselfeld og Hesede Hovedgård.

Når alle tegninger er færdige vil Birgitta Carlberg lave en udstilling, og skulle man have lyst, kan man købe originaltegningerne der er i A4-størrelse. Det første er allerede solgt.

Birgitte Carlberg har tegnet i mange år, men det er først nu hun for alvor “gør noget ved det”. Indenfor det seneste års tid har hun tegnet forfatteren Hans-Willy Bautz portræt i krimien “Skovtårnsmordet” ligesom hun har illustreret “Skelettet på Slottet” en krimi som Hans-Willy har skrevet sammen med 12 årige Theodor William Larsen.

Desuden har hun lavet illustrationer til et opgavehæfte for Labyrint Lolland Falster, og dertil kommer mange privatportrætter.
Man kan se mange af Birgittas illustrationer på Facebook. Søg på “Ingmars”.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst