Charlotte Clante er død

Torsdag 14. juli 2022 kl. 09:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Charlotte Clante er død
Charlotte Clante døde den 6. juli. Privatfoto

Den kendte og anerkendte illustrator Charlotte Clante, Faxe Ladeplads, er afgået ved døden 6. juli. Hun blev født i Nordsjælland i 1943, men flyttede til Faxe Ladeplads i 1977 og boede der til sin død.

Charlotte Clante levede af at tegne siden 1967, og var uddannet fra Tegneskolen for Kvinder (senere Skolen for Brugskunst). Hun var datter af Dorte Kortzau, som var en meget kendt bladtegner i sin tid, og kusine til designer og kunstner Ole Kortzau. Begge hendes døtre, Michala og Katrine, gik i familiens fodspor og fik samme uddannelse, nu under navnet Danmarks Designskole.

Charlotte Clante voksede op i Sverige og i Nordsjælland, men boede i Faxe Ladeplads fra 1977 til sin død. Hun fandt mange motiver i den lokale natur til de smukke akvareller, som hun malede ved siden af sine illustrationsopgaver, og som ofte blev udstillet på egnen. Hun var også en ivrig rejsende, og fik besøgt et stor del af de danske øer. Italien og Island stod hende også meget nær - de to steder besøgte hun adskillige gange. Natur, kultur og historie fyldte meget for hende, både i hendes opvækst og i hendes eget liv.

Charlotte blev en anerkendt illustrator. Efter en serie om Københavns gemte og oversete perler i dagbladet Information, som senere blev optrykt i to bøger, udviklede hun gradvist et speciale i historiske tegninger, bl.a. illustrerede hun Gyldendals Børnenes Danmarkshistorie og Børnenes Verdenshistorie. Hun illustrerede også 11 undervisningsbøger af forfatter Pia Sigmund om børn i andre tider og lande. Gennem hele sit 78-årige liv levede hun af at tegne til bøger, blade og aviser. Hun var aktiv i Illustratorgruppen under Dansk Forfatterforening, og i lokale kunstnergrupper.

Efter skilsmissen fra sin første datter Michalas far fandt hun sammen med højskolelærer Bjørn Bensby, som hun netop har fejret sølvbryllup med - de blev dog først gift efter 25 års samliv, så i virkeligheden var det guldbryllup. Sammen fik de to børn, Katrine og Jannik. Charlotte efterlader sig desuden tre voksne børnebørn.

Der bliver ingen bisættelse, familien arrangerer en privat mindehøjtidelighed i august.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst