Krimihandling blev til virkelighed

Onsdag 20. juli 2022 kl. 08:32

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Krimihandling blev til virkelighed
Slukningsarbejdet er i gang under branden i Uetze, som forfatteren Hans-Willy Bautz havde fantaseret sig til i sin roman ”Den sicilianske forbindelse”. Foto: Volker Harmgardt

HASLEV/UETZE. Krimiforfatteren Hans-Willy Bautz fra Haslev fik sig for nogle få dage siden noget af en overraskelse fra en Facebookven i Uetze i Tyskland, hvor han har arbejdet som avisudgiver og redaktør i perioden 1984-2014.

Overraskelsen bestod i billeder fra en brand i en ejendom midt inde i Uetze. Bygningen, der brændte, havde stået tom i omkring fyrre år, og netop den bygning havde Hans-Willy Bautz brugt i handlingen i sin krimi ”Den sicilianske forbindelse”, der udkom i 2019.

I sin fantasi havde forfatteren sat ild til bygningen, som i virkeligheden gennem mange år har været en torn i øjet på borgerne i byen. Som en skamplet stod den og forfaldt. Den var efterhånden så forfalden, at det kunne være forbundet med stor fare at betræde den. Det bliver også nævnt i romanen samt at beboerne i området nærede ønske om at få den fjernet. Nogle gik så vidt, at de ønskede, at den blev brændt ned. Det blev den så i ”Den sicilianske forbindelse”. I romanen bliver der fundet en hængt mand i brandruinen. Det var dog ikke tilfældet i virkeligheden.

- Det er en underlig fornemmelse, at noget man har fantaseret sig til, pludselig bliver til virkelighed, siger Hans-Willy Bautz, der er en smule rystet over, at det kunne ske. Jeg troede faktisk ikke mine egne øjne, da jeg fik billederne fra branden,” siger forfatteren til Haslev-Faxe Posten.

Ifølge de polititekniske undersøgelser efter branden, tyder meget på ildspåsættelse, oplyses det fra pålidelig kilde i Uetze.

- Branden i Uetze er nu ikke den eneste overraskelse, jeg har fået fornylig, fortæller Hans-Willy Bautz. Jeg følger med i krimiserien ”Grace” på DR1, og i et af de seneste afsnit var der noget med flygtninge, der var kommet illegalt til England, hvor de blev lovet guld og grønne skove, men endte med at blive dræbt i forbindelse med illegale organtransplantationer. Netop det tema har jeg også i romanen ”Den sicilianske forbindelse”. Jeg tvivler dog på, at de engelske filmproducenter har hugget ideen fra mig. Bogen foreligger jo kun på dansk.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst