Lokal kunstner udstiller på Emmaus

Fredag 29. juli 2022 kl. 14:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lokal kunstner udstiller på Emmaus
Bent Ole Bærenholdt udstiller på Emmaus. Arkivfoto

Haslev: _Første fernisering efter sommerferien på Emmaus - Galleri og kursuscenter bliver med en helt lokal kunstner.

Lørdag den 6. august kl. 14 er der fernisering på en række værker af Bent Ole Bærenholdt, som bor i Haslev og har galleri i ”Alléhuset på Allegade.

Bent Ole Bærenholdt er oprindeligt uddannet som billedkunstlærer fra Kolding Seminarium.

Han har løbende suppleret sin uddannelse med forskellige kurser på bl.a. Aarhus Kunstakademi og ellers udviklet sig som kunstner gennem undervisning i 40 år.

I sine år i Aarhus har han - ved siden af lærerarbejdet, som skoleleder - også arbejdet for kunstmuseet AroS som konsulent for netundervisningsmaterialer for de ældste elever i folkeskolen.

Han har altid tegnet og malet og er autodidakt i den forstand, at han ikke er uddannet på et kunstakademi. Til gengæld har han, som han selv udtrykker det, ydmygt stjålet og brugt, hvad andre også har set og anet, og derefter forsøgt at give det sit eget udtryk. Eller ladet sig inspirere af andres udtryk i søgen efter den afgrænsning, som definerer ens eget billedsprog.

Mest af alt er det landskaber, der præger hans oliemalerier. Motiverne er ofte hentet i en barsk natur langs den jyske vestkyst eller færøske motiver. Bygninger, bunkers langs vestkysten, og ofte et kirketårn, som fremstår som monumentale figurer og markeringer i landskabet, og som også kan tolkes som pejlemærker i en livsvandring. Fabulerende og farverige malerier.

Han siger selv: Mine billeder er personlige, men ikke private, tolkninger og fortællinger. Og dog har de det til fælles, at himlen altid rører jorden – på en eller anden måde!!.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst