Fællesskab og nye venskaber

Torsdag 7. juli 2022 kl. 15:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der blev spillet spil og lavet konkurrencer på sommerlejren. Foto: Peer Rasmussen

Blå Kors havde en yderst vellykket sommerlejr på Karise Efterskole.

Karise: 18 unge mellem 13 og 18 fra blandt andet Faxe og Køge Kommuner var fra den 3.-8. juli samlet til en uge med fællesskab og nye venner på Blå Kors’ sommerlejr på Karise Efterskole.

- Målgruppen for sommerlejren er unge i udsatte livssituationer. Det kan være unge, som kommer fra hjem, som er udsatte socialt, økonomisk eller der kan være alkohol- eller stofmisbrug i hjemmet samt diagnoser. De unges livssituation ser lidt anderledes ud end andres, fortæller lejrchef Sigrid Blay Steiner.

- Disse unge har brug for en sommer, hvor de får en masse fede oplevelser som familien ikke har ressourcer til. Formålet med lejren er at skabe minder, gode oplevelser og venskaber. Dette gør vi ved at have forskellige konkurrencer og aktiviteter såsom rundbold. Der har været kreative workshops, sport og leg samt FIFA turnering, uddyber hun.

Tur i BonBon-Land

De unge på lejren var også en tur i BonBon-Land og om torsdagen kom der nogle oppustelige heste, som man skulle lave en turnering med.

- Vi prøver at lave nogle sjove og anderledes aktiviteter på lejren. Alting skal være med til at give deltagerne frirum fra en hverdag, som kan være meget udfordrende. Det har været fantastisk bare at forkæle disse unge mennesker. Hver enkelt har fået lov til at være præcis som man er. Det er fantastisk at se, hvordan nogen kan komme og være mega generte og indelukkede og se, hvordan de danner relationer til de andre deltagere og til lederne. For de unge er det vemodigt at sige farvel, men samtidig er det en motivation for dem at mødes på en ny lejr. De unge danner venskaber og kommunikerer på forskellige platforme efterfølgende, fortæller Sigrid Blay Steiner.

Sjovt at være med

En af dem, som var med på lejren, var 13-årige Jan Davidsen fra Køge, som havde haft en virkelig god uge:

- Jeg synes, at det har været sjovt, og det er tredje år, jeg er med på lejr. Det har været hyggeligt at møde nye mennesker. Første gang jeg var med, var en sommer, hvor jeg sad og kedede mig. Min mor fandt Blå Kors’ hjemmeside. Tilbuddet om sommerlejr lød sjovt, og det viste sig at være rigtigt, fortæller han.

- For mig har det bedste i denne uge været BonBon-Land og et spil lasergame. Det har været en god lejr, hvor jeg har mødt nye venner. Nogle vil jeg helt sikkert skrive med og måske mødes med igen. Jeg vil helt sikkert komme til at savne lederne og deltagerne, og jeg synes, at andre skal prøve at deltage på en lejr. Det er helt sikkert, at jeg vil deltage igen, tilføjer han med begejstring i stemmen.

Af Peer Rasmussen


© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst