Nu kan der leges og læres

Torsdag 7. juli 2022 kl. 10:19

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Med hjælp fra sine klassekammerater fra 1.X på Hylleholt skole klippede Le Marie Petersen den røde snor - og Det blå Læringsrum var indviet. Foto: Torkild Svane Kraft

Faxe Ladeplads: Det myldrede med mennesker i alle aldre på lystbådehavnen i Faxe Ladeplads onsdag eftermiddag. Det var dagen hvor Det blå Læringsrum blev indviet.

Elever fra 1.X på Hylleholt skole holdt det røde bånd, mens deres klassekammerat Le Marie Petersen svingede saksen, så legepladsen der kan så meget, kunne blive behørigt indviet - og straks myldrede børnene ind på pladsen for at indtage kalkvognene, siloen, åleruserne, og det forliste skib Thyra, der blev bygget på Koefoeds Skibsværft, men blev sænket af tyskerne på sin jomfrurejse under 1. verdenskrig.

Legepladsen er nemlig ikke kun en legeplads. Den er et læringsrum idet alle redskaberne leder tankerne hen på Faxe Ladeplads historie med skibsværft, udskibning af kalk, havnens store siloer og fiskerne der holdt til på havnen.

Omkring Det blå Læringsrum er der da også opsat store tavler der fortæller om byens historie - og dem kan mor og far, eller bedsteforældre, så passende læse mens børnene leger på legepladsen - og så fortælle børnene om byens historie.

- Det er vigtigt at være stolt af det sted, man kommer fra. Og det håber vi, at vores børn bliver. Det Blå Læringsrum ligner en million, og efter fire års arbejde står legepladsen endelig færdig. Det er udelukkende frivillige kræfter i Faxe Ladeplads, der har skaffet penge til Det Blå Læringsrum. Første gang fik vi afslag på ansøgningen til Nordea Fonden, men anden gang lykkedes det, og de har støttet os med 978.000 kr., fortalte Marianne Bøyesen da hun holdt indvielsestalen.

Og så tilføjede hun at Restaurant Proviant støttede med ekstra 25.000 kr. så der kunne bygges en terrasse på kanten af kajen, så der også kunne blive plads til en sjov vandlegeplads.

Herudover har Faxe Bryggeri, Trin for trin, Fit og Sund, Nybolig, Kongsted Sparekasse og Rejnstrup Aps. støttet opførelsen af Det blå Læringsrum, der gør livet på havnen endnu mere levende.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst