Jeg er bekymret

Onsdag 6. juli 2022 kl. 13:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Jeg er bekymret
Indlæg af:
Ken Kristensen
Folketingskandidat for Venstre
Faxe/Stevns Kredsen

Jeg er bekymret, for jeg er nationalist og jeg elsker Danmark. Men jeg er bekymret for vores dejlige land og det fundament det er bygget på.

Mens kærligheden til Danmark og vores forfædre stadig er intakt er jeg i dag mere i tvivl når det gælder vores folkestyre.

Vi og vores forfædre har bygget vores fundament på en retsstats principper - hvor man stiller de ansvarlige til ansvar for deres handlinger. Uanset om man kører for hurtigt, laver bedrageri eller anden form for brud på den lovgivning som vi i fælleskab har besluttet.

Danskerne som de er flest anerkender denne demokratiske opbygning af vores samfund og heldigvis for det.

Sagen om aflivningen af mink handler om grundlæggende demokratiske principper i vores samfund. En regering skal følge loven - ligesom alle andre i vores samfund skal. Og det gælder selvfølgelig særligt i sager, som har vidtrækkende konsekvenser for mange mennesker og for samfundet.

I minksagen har man lukket et helt erhverv uden lovhjemmel. Det har betydet, at familier har mistet deres livsværk, og de danske skatteborgere har fået en kæmperegning på 19 mia. kr.

Vores statsminister har insisteret på, at centralisere magten i denne regeringsperiode. Regeringen har valgt at ansætte embedsfolk og departementschefer der er politiske fremfor politisk neutrale. Det er meget atypisk og meget udansk ligesom det åbner for en stor risiko. Nemlig den, at når det går galt så peger pilen kun et sted hen. Og det er ledelsen og det øverste beslutningslag herunder Statsministeren selv.

Beslutningen om aflivning af alle mink blev truffet på et møde i regeringens koordinationsudvalg i Statsministeriet med Statsministeren for bordenden.

Efter fredagens pressemøde er jeg derfor bekymret. Kan man virkelig slippe afsted med at undlade en advokatundersøgelse af sin egen rolle som øverste ansvarlig og herunder undgå en rigsretsag..?

Herunder lade embedsværket og departementchefer tage skylden for et lovbrud der blev godkendt og udmeldt af Statsministeren selv.
Det mener jeg ikke og jeg håber Radikale Venstre som var meget ivrige under den sidste kommissions undersøgelse også her viser ansvarlighed og lever op til deres eget postulat om at være et lov og orden parti.

Hvis ikke er det en trist dag for vores folkestyre og for Danmark.
Lad os håbe det fundament vores forfædre har opbygget og vores samfund er bygget på ikke smuldrer og tilliden til de folkevalgte ikke forværres yderligere.

Der er brug for et åbent og demokratisk Danmark hvor ordentligheden og retfærdigheden vil sejre til sidst.
Det har vores børn og børnebørn fortjent. Lad os ikke svigte den tillid.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst