Oplevelser, hygge og støtte til børnefamilier

Torsdag 30. juni 2022 kl. 10:16

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Oplevelser, hygge og støtte til børnefamilier
Joan Jespersen og Uffe Haulund står for det nye familienetværk som Røde Kors i Faxe starter på fredag den 8. juli. Foto. Torkild Svane Kraft

Røde Kors i Faxe starter familienetværk og inviterer til første møde fredag den 8. juli kl. 17.00 i Røde Kors Huset på Rønnedevej 4.

Det er Joan Jespersen og Uffe Haulund der står for det nye familienetværk, og de fortæller at planen er, at man skal mødes to fredage om måneden.

- Hvad møderne skal indeholde har vi ikke fastlagt endnu, for meningen er at vi skal tale om det på intromødet på fredag, men familienetværket skal være et fristed, et pusterum, der byder på oplevelser, hygge og støtte til familier eller enlige med børn, fortæller Joan og Uffe.

- Men vores tanker er, at vi kan lave mad sammen, for måltidet forener mennesker - det er udgangspunktet for livskvalitet, siger Uffe Haulund.

Og Joan supplerer med at der skal foregå noget som kan være til gavn og glæde for såvel børn som voksne.

- Vi kan tage på udflugter, det kan være der kommer en og holder et foredrag, vi kan besøge foreninger, gå på biblioteket, eller måske er der brug for lektiehjælp. Ja, mulighederne er mange. Vi må se hvad det udvikler sig til, siger Joan Jespersen.

Men uanset hvad man beslutter sig for at familienetværket skal indeholde af tilbud og muligheder, så er det vigtigste at man kan være med i et givende netværk hvor man er noget for hinanden. Det skal være et fristed - et åndehul - hvor hverdagens genvordigheder, som måske sygdom, skilsmisse, økonomiske problemer eller lignende, kan lægges lidt på hylden.

Uffe og Joan fortæller at familienetværket også kan hjælpe med tildeling af en familieven, en job- eller uddannelsesmentor, ligesom man har mulighed for at en familie kan komme på familiecamp - en slags højskole, hvor man får en saltvandsindsprøjtning til det at være familie.

Helt gratis
Spisning til hvert møde, udflugter og andre aktiviteter, koster penge, men det skal man ikke bekymre sig om, fortæller Joan og Uffe - for alt hvad der kommer til at foregå i familienetværket er helt gratis. I Røde Kors har man en pulje der dækker udgifterne, for alle skal kunne være med i familienetværket. Økonomi skal ikke forhindre nogen i at møde op.

Hvis man har spørgsmål omkring familienetværket, hvis man vil deltage, også som frivillig, er man velkommen til at kontakte Joan på tlf. 2859 7227 eller mail joajes@rodekors.dk eller Uffe på tlf. 2025 2468 eller mail uffhau@rodekors.dk - eller også kan man bare møde op fredag den 8. juli kl. 17...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst