Tour De Biere på besøg

Onsdag 29. juni 2022 kl. 15:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

37 ølentusiaster på cykel kørte samlet 650 kilometer og besøgte 27 bryggerier. Foto: Peer Rasmussen

37 ølentusiaster på cykel besøgte Grønskov Bryg.

Freerslev: 37 kvinder og mænd i alderen fra 20 til 81 deltog i uge 26 i Danske Ølentusiasters “Tour De Biere”, og på tirsdagens rute besøgte de cyklende ølentusiaster Per Grønskov, der har Grønskov Bryg på Sanderhusvej 4B.

Rytterne indledte ruten i Ringsted med besøg på to bryggerier, og derefter cyklede de den skønne tur til Freerslev.

- Jeg har set meget frem til, at Tour De Biere skulle komme herud. Grønskov Bryg vil etablere et lille gårdbryggeri i år, så vi får et lokalt bryggeri. Her kan de lokale få fyldt en toliters flaske på, fortæller Per Grønskov.

- Ved dagens arrangement vil jeg præsentere de fem øl, jeg har på markedet i dag, og som jeg i øjeblikket får brygget et andet sted. Deltagerne skal smage en Blond GT, en Dunkel Wiese, en hyldeblomstøl, en IPA med meget humle samt en juleøl. Jeg har faktisk også “Julemandens Cocktail”, som bliver blandet af de forskellige øl. Den skal de smage i stedet for juleøllen. Jeg bruger kun belgisk malt samt hvedemalt i alle øllene, uddyber Per Grønskov.

At skabe opmærksomhed

Det er Danske Ølentusiaster Haslev, der har skabt kontakten til Grønskov Bryg, og for formand Henning Palm, var det helt naturligt, at man skulle besøge bryggeriet:

- Når Tour De Biere lægger turen, skriver de til lokalafdelingen og spørger, om vi kan være behjælpelige med kontakt og frivillig arbejdskraft. Det er vores måde at promovere det gode øl, og det har Per Grønskov på bryggeriet, siger han.

Tour De Biere er blevet gennemført 11 gange i årene fra 2011 til 2021. I år var det Gert Højer Petersen fra Strøby Egede, som var holdkaptajn på den lokale rute, og han var meget glad for besøget på Grønskov Bryg:

- Formålet med Tour De Biere er at lave noget opmærksomhed om de lokale mikrobryggerier. Per Grønskov laver noget dejligt øl. Det er frisk øl, og det er sommerligt øl, og det passer jo til årstiden. Mange af hans øl er oppe i tiden, og der er efterspørgsel på dem, siger han.

650 kilometer

Turen begyndte i Svendborg, videre over Langeland, Lolland, Falster og Sjælland. Undervejs besøgte man 27 bryggerier.

Pitstoppet ved bryggeriet i Freerslev var fjerde etape ud af otte, og udover mange gode øl, fik deltagerne cyklet 650 kilometer på den en uge lange tur.

Af Peer Rasmussen

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst