Aarhusiansk teater skaber lydvandring ved Faxe

Mandag 4. juli 2022 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Aarhusiansk teater skaber lydvandring ved Faxe
Tag høretelefonenerne på, gå i Ganneskoven, stop op, læg dig ned - lyt... Foto: Teater Seachange

Aarhusiansk teater skaber lydvandring ved Faxe
Teater Seachange fra Aarhus tilbyder lydvandring ved Tokkeruplund i juli, august og september. Foto: Teater Seachange
Det aarhusianske Teater Seachange har fået øjenene op for det idylliske landskab og de mange spændende myter og sagn der findes på Faxe-egnen. Her har de udviklet en lydvandring, der kombinerer lyd, landskab og historiefortælling i lydvandringen “Den, der går ved siden af dig”.

Udstyret med smartphone og hovedtelefoner kan besøgende ved Tokkeruplund, der ligger lige op og ned ad Ganneskoven, få en sanselig oplevelse og blive klogere på både dem selv, landskabet og historierne, der findes på stedet. “Den, der går ved siden af dig” er netop åbnet for publikum og kan opleves hver dag i juli måned og de fleste dage i august og september.

Emmer af historier
- Formålet med lydvandringen har været ”at skabe en helt særlig, sanselig lydvandring, der gør landskabet levende, og hvor den enkelte deltager ikke blot er vidne til et værk, men selv opdager og digter med og bliver en integreret del af fortællingen og landskabet, fortæller initiativtager og kunstnerisk leder hos Teater Seachange, Barbara Simonsen.

Netop naturen og området omkring Ganneskov udemærker sig ved at være meget varieret. Selvom lydvandringen kun er cirka en kilometer, og varer knap en time, kommer publikum gennem flere forskellige landskaber og naturtyper.

- Det skaber en unik mulighed for et teater som vores, at vi her har kunnet skabe en oplevelse, der sammensmelter stedets nutid med dets indlejrede, historiske fortællinger. På den måde blive lydvandringen en slags tidsrejse og en sanselige oplevelse, hvor publikum møder det konkrete sted, som er det eneste sted, hvor netop denne forestilling kan opstå, fortæller Barbara Simonsen.
“Den, der går ved siden af dig” er støttet af Faxe Kommune, Aarhus Kommune og Statens Kunstfond. Billetter købes på www.lydvandringen.dk.

Lydvandringen kan man opleve alene, sammen med nogen man holder af, i små eller større grupper. Man skal medbringe en opladt smartphone med internetadgang og høretelefoner. Når man ankommer til Tokkeruplund, finder man startpunktet for lydvandringen klart markeret. Her er der en QR-kode som man skal scanne med telefonen og indtaste en kode som står på den billet man har fået tilsendt på mail.

Du kan læse meget mere om “Den, der går ved siden af dig“ på lydvandringen.dk. Tokkeruplund ligger på Tokkerupvej 36, 4640 Faxe - og vil du læse om Tokkeruplund så gå ind her: tokkeruplund.dk/


© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst