Stor opbakning til Kulturscene

Fredag 24. juni 2022 kl. 11:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stor opbakning til Kulturscene
Knud Erik Hansen er formand for foreningen der vil arbejde for en kulturscene i Faxe kommune. Foto: Leif Jensen

Hele kommunen: På den stiftende generalforsamling den 16. juni var der stor opbakning til idéen om etablering af en kulturscene i Faxe Kommune og med beliggenhed i Haslev.

Fra både teaterfolk, musikarrangører, billedkunstinteresserede og andre kulturinteresserede borgere blev der givet udtryk for, at kulturen i Faxe Kommune har behov for sit eget hus, en kulturscene. Kultunariet i Haslev har store fysiske begrænsninger, og derudover benyttes det i stadig højere grad af kommunen til interne aktiviteter.

Der var i forsamlingen enighed om, at den ønskede kulturscene skal være skalérbar, skal kunne tilpasses, inddeles og gradueres til at rumme de forskellige kulturtilbuds mangfoldighed, bl.a. teateraktiviteter af både traditionel og mere eksperimenterende karakter, forskellige musikarrangementer og kunstudstillinger. Et multikulturelt sted og samtidig et samlingssted, hvor kommunens borgere mødes.

Tænke stort
Der var enighed om, at der skal tænkes stort, som det er sket med Skovtårnet i Camp Adventure, og at idéen kun kan realiseres i samarbejde med kommunen og ikke mindst ved finansiering fra diverse fonde. Der var opfordring til at hente inspiration fra eksisterende projekter som Maltfa-brikken i Ebeltoft og Viften i Rødovre.

Det besluttedes, at den kommende kulturscene skal ligge centralt i kommunens største by Haslev, men være et tilbud og samlingssted for borgere i hele Faxe Kommune.

I forlængelse af selve foreningsstiftelsen valgte forsamlingen en bestyrelse bestående af Knud Erik Hansen (formand), Christian Bøcker Sørensen, Bent Ole Bærenholdt, Christian A. Rossil og Poul Holm Andreasen. Da det er et stort ønske, at kulturscenen også bliver et aktivitetssted for unge i kommunen, har bestyrelsen fået mandat af generalforsamlingen til at supplere bestyrelsen med 2 unge medlemmer.

- Bestyrelsen opfordrer alle interesserede borgere til at orientere sig på vores hjemmeside www.kulturscene.dk og kontakt os gerne for et medlemskab, som både signalerer opbakning og giver mulighed for indflydelse på den videre proces, udtaler formanden Knud Erik Hansen.

© Copyright 2022 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Babysalmesang i kirken
- Pragtfuld Crazy Night
- Det er vildt sjovt...
- Og prisen gik til Faxe Madhus
- Naomi er ny museumsinspektør
- Pragtfuldt rotræf i Faxe Ladeplads
- Kultursalonerne er klar
- Stor musik i kirken
- Venner gennem 70 år
- Gods har købt havnen
- Ny affaldsordning i Faxe Kommune
- Ny ledelse i Haslev Y’s Men’s Club
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst