Velfærd og budgetforhandlinger

Torsdag 16. juni 2022 kl. 13:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Velfærd og budgetforhandlinger
Indlæg af:
Charlotte Eiberg
Nordskovvej 36, Haslev
Social-og sundhedsassistent
Tillidsrepræsentant FOA København.

Så starter sommerferien og ældreplejen stå overfor massive udfordringer - igen. Vagtplaner skal gå op, borgere skal have pleje og service, men hvordan.

Jeg håber ikke vi igen, skal se at Faxe kommune giver deres personale kørelister med 33 og 40 besøg uden køretid, hvor der skal gives bad, personlig pleje, da det er brud på arbejdsmiljøloven.

Jeg kan som tillidsrepræsentant være meget bekymret over den udvikling der er i gang, nu med Slagelse kommune der fyrer faglært personale og forundres over FOA opsiger deres lokalaftale med dem.
Det er mennesker vi har med og gøre og de personaler der er tilbage kan ikke løbe hurtigere. Så nu må politikerne tage det ansvar og forklare deres borgere, hvad de ikke får af ydelser og ikke lade det være frontpersonalet der skal stå og forklare det.

Når der er sådanne eksempler i medierne, så står vi igen overfor den negative omtale, der igen ikke gør det nemmere at rekruttere til omsorgsfagene. Så vi skal til og se hinanden dybt i øjnene og være ærlige omkring, hvad og hvor meget vil vi betale for. Gøre befolkning klar det er kun de penge der er der og velfærd koster.

Politikkerne kan ikke få mere ud af mindre, den grænse er vi for længst overskredet.

Hvornår kommer politikerne ud og siger hvad befolkningen kan forvente sig med det strammeste budget der er forhandlet mellem KL og Staten i mange år. De skal til at tage ansvar for deres beslutninger og ikke kaste formidlingen over på frontpersonalet.

Vi har en servicelovgivning og arbejdsmiljølovgivning og her skal vi spørge os selv, om den overhovedet kan overholdes mere med de forhold borgere og personale bliver budt.

Faxe kommune er i gang, med en omstrukturering, men det flytter ikke ved det faktum, at det er den kommune der ligge i bunden når vi taler om lokalløn til Social-og sundhedshjælpere og assistenter, der ligge de mellem de 5 dårligste i hele landet.

Det bliver spændende om Faxe kommunes borgmester formår efter 2 valg, hvor han og andre i byrådet har lovet bedre børneliv, bedre ældreliv og bedre arbejdsforhold for personalet at indfri de løfter, med den seneste forhandling mellem KL og Staten og kan personalet få løftet deres løn niveau.

Det er jo blevet højaktuelt med de prisstigninger vi har set og som nok forsætter og med al tydelighed går hårdest ud over de lavtlønnede. Det gør det endnu mere attraktiv at blive vikar, hvor lønnen er større og du kan få dit familieliv til at hænge sammen med arbejdsliv, men for borgere og kommunen er det en dårlig løsning, da det er dem det går ud over servicemæssigt og økonomisk.

At spare på Lokalløn nu, er den dårligste ide, så mister kommunen erfarent personale og det koster kassen at have vikarbureauerne til at dække vagter og borgerne er dem der står på mål for et utal af mennesker der går ind og ud af deres hjem.

Jeg håber Faxe kommune få løftet niveauet nu for bedre løn til social-og sundhedshjælper og assistenter.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst