Det kræver investeringer

Onsdag 15. juni 2022 kl. 10:43

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Det kræver investeringer
Direktør for Business Faxe, Tomas Legarth. PR foto

Indlæg af: Tomas Legarth, direktør Business Faxe

Erhverv: Business Faxe er virksomhedernes talerør over for både Faxe Kommune og de regionale og nationale beslutningstagere.

Som erhvervslivets repræsentant arbejder vi for at sikre de bedst mulige rammevilkår og de bedst mulige forudsætninger for vækst og udvikling i vores dejlige lokalområde.

Business Faxe er sat i verden af og for det lokale erhvervsliv med det formål at understøtte og inspirere til vækst og udvikling lokalt.

Det arbejde finansieres af Business Faxes medlemsindtægter og andre projektrelaterede ydelser, herunder Faxe Kommunes indkøb af erhvervsservice via Business Faxe.

Vores arbejde tager udgangspunkt i Faxe Kommunes gode og ambitiøse erhvervsstrategi, hvor man blandt meget andet ønsker et godt erhvervsklima. Sammenlignet med andre kommuner, specielt de der klarer sig rigtigt godt erhvervsmæssigt, investerer Faxe Kommune markant lavere i erhvervslivet.

Flere penge

Derfor anbefaler Business Faxe, at der sættes flere penge af til erhvervsudvikling i kommunebudgettet.

En god investering kunne være at udvikle erhvervskontakten og flytte den ud til dem, den skal servicere, altså erhvervslivet.

Undersøgelser viser eksempelvis, at de kommuner, der klarer sig bedst i erhvervsklimaundersøgelserne, har én indgang for det lokale erhvervsliv, altså en erhvervskontakt. Det er der flere årsager til:

Ved at virksomhederne får ét sted at henvende sig, uanset hvilke erhvervsmæssige udfordringer de står med, bliver virksomhedernes dialog med kommunen mere smidig. En hurtig og god erhvervsservice giver nemlig mere tilfredse virksomheder og dermed et bedre erhvervsklima.

Erhvervskontakten opsnapper de trends og tendenser, der er aktuelle i det lokale erhvervsliv, og bærer den information videre ind i kommunen, så kommunen bliver holdt ajour. Dermed holdes der en tæt dialog mellem erhvervslivet og kommunen.

Erhvervskontakten letter sagsgangen for både virksomhed og kommune ved at oversætte virksomhedens behov, koordinere kontakten, sikre fremdrift i processen samt formidle beslutninger og muligheder på en forståelig måde til virksomhederne.

Lettere adgang

Det overordnede formål med Erhvervskontakten er kort sagt, at virksomhederne skal have lettere adgang til kommunen, når de har udfordringer eller behov, som kræver dialog. Og at kommunen kommer i tættere dialog og får en bedre forståelse for virksomhederne.

Vi anbefaler at placere erhvervskontakten hos Business Faxe. Af den årsag, at vi har forståelsen for, kendskab til og relationer i det lokale erhvervsliv og kan tilbyde en tillidsbaseret dialog samt en virksomhedsrettet indsats. Samtidig med, at vi kan agere bindeled mellem virksomhed og kommune.

Faxe Kommune er i proces med at lægge en ny og ambitiøs erhvervsstrategi. Tiden er derfor nu inde til også at tage de realistiske, økonomiske briller på, hvis erhvervsstrategiens ambitioner skal indfries. Det kræver investeringer at tiltrække virksomheder samt skabe udvikling, og mulighederne er her nu.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst