Lærer udgiver roman

Fredag 3. juni 2022 kl. 07:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lærer udgiver roman
44-årige Mette Engel-Holm har udgivet romanen Sort Storm. PR foto

Mette Engel-Holm har udgivet en roman.

Haslev/hele landet: 44-årige Mette Engel-Holm, som er født og opvokset i Haslev, hvor hun også passer sit daglige arbejde som lærer på Haslev Privatskole, udgav den 25. maj romanen “Sort storm” på forlaget Krabat.

I en dystopisk fremtid, hvor kuppelbyer med jordens sidste afgrøder, forsøger regeringen at bygge en ny verden op med håb om overlevelse for jordens befolkning, fremgår det af en pressemeddelelse.

Der er ikke plads til alle i kuppelbyerne, så de må sortere blandt befolkningen. God opførsel kan være vejen ind, men er man modstander af styret, kriminel, gammel eller handicappet, så bliver man sorteret fra.

SN-Mellemrubrik: Foregår i USA

Engel-Holms roman foregår i USA en gang i en ikke nærmere defineret fremtid.

De har ikke handlet tilstrækkeligt på klimasituationen og lever nu med ekstrem tørke og massive sandstorme. Politik baseret på kristendom fylder det politiske landskab.

Gaias Disciple, som har regeringsmagten, mener, at mennesket har pligt til at rette op på jordens forfald og har derfor bygget kuppelbyerne. Oppositionspartiet mener, at hvis en skov er uddød eller jorden er gold, så er det Guds vilje.

De mener ikke, at menneskets kan tillade sig at vælge, hvem der må komme ind i kuplerne og på den måde sortere i mennesker ud fra, om de bidrager nok til samfundet og eksempelvis dømme gamle eller handicappede ude. Dilemmaerne er til at tage og føle på.

Men hvorfor skal det være så drastiske valg?

- Der er så mange voldsomme nyheder i medierne om klimaet; varmerekorder, smeltede poler og alt for tidlige datoer, hvor vi har brugt årets ressourcer. Alligevel håber flertallet, at det går og ændrer måske ikke helt så mange vaner, som man kunne, udtaler Mette Engel-Holm.

- I vores del af verden er vi ikke så personligt ramt endnu, at man nødvendigvis kan mærke konsekvenserne af vores forbrug af jordens ressourcer. Så derfor har jeg valgt at skrue tiden frem, tilføjer hun.

Snævre kasser

Mette Engel-Holm oplever nogle af mekanismerne fra bogen være på spil i dagens samfund, hvor vi bliver delt op i A og B-hold.

- Jeg bryder mig ikke om, hvordan vi udelukkende ser folk ud fra enkeltstående ting som baggrund, alder, køn eller diagnoser. Hvornår er du god nok til samfundet, siger hun.

Hun var selv ude for en ulykke for 10 år siden og lever med kroniske smerter, som betyder, at hun ikke længere kan arbejde på fuld tid som lærer.

- Da jeg pludselig ikke lignede gennemsnittet mere, oplevede jeg, at jeg skal være i en ekstremt snæver kasse, siger hun.

Mette Engel-Holm har aldrig brudt sig om, når mennesker bliver stemplet eller mistænkeliggjort ud fra nogle ydre definitioner, fordi et menneske eksempelvis er flygtning eller har en diagnose.

Hun giver med sin roman mulighed for, at den modige læser kan tænke over, hvordan man beslutter, hvem der skal sorteres fra i en verden uden nok ressourcer.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet kiggede efter knallerter i Rønnede
- Diplom- og boksestævne
- Krydsfeltet er klar til at hjælpe hvis livet driller
- Familieaften får en ny chance
- Nick Horup fortæller om Peter og Morten
- Promenadekoncert på kanten af kalken
- Metaltyv anholdt
- Hej mand - er du klar til seniorlivet?
- Kunstnere åbner døren
- Danmarksrekord da Clara blev konfirmeret
- Sølv til Oliver ved internationalt stævne
- Pinse, picnic og Terslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst