Forsvarsudgifter går amok

Mandag 30. maj 2022 kl. 15:38

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Forsvarsudgifter går amok
Indlæg af:
Steen Petersen
DF-bestyrelsesmedlem
Jernbanegade 23 E
4690 Haslev

I flere år er det heldigvis lykkedes Danmark at undgå det bastante krav fra USA og de fleste politiske partier i landet om en voldsom stigning i forsvarsudgifterne. Det er desværre ikke tilfældet længere. Nu ser det ud til, at vi fremover hvert år skal bruge ca. 16 MIA kr. mere - hvert år, år efter år.

Der er tale om så enorme udgifter, som vi og eller NATO slet ikke har brug for. Der er tale om en overfinansiering helt ud i det absurde. Og nogle af pengene vil desværre også blive brugt til alle mulige tvivlsomme, militære eventyr rundt omkring i f.eks. Afrika.

Der kan godt være fornuft i at bruge 3-4 MIA kr. mere, men så er det nok. Vi har brug for pengene bl.a. til f.eks. en højere folkepension, flere sygeplejersker, men også til en lavere skat. Og jeg advarer mod, at vi bare automatisk uden at tænke os om bruger flere og flere penge bare for at for at deltage i et økonomisk kapløb.

NATO og Danmark er langt den stærkeste alliance i VESTEN/VERDEN og vi har slet ikke brug for at være 6, 7 eller 8 gange stærkere end andre forsvarsalliancer.

© Copyright 2023 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vesten vil have krig
- Blomstrende bymidte, eller er det bare vildt med vilje?
- Retninger er sat - vi er klar til et godt 2023
- Ukraine skal stoppe krigen
- Skal det være Laplands Allé?
- Haslev, fra stationsby til pendlerby
- Teestrup Nederenvej og Teestrup Grusvej
- Tænd lys i mørket
- Svar fra Faxe Forsyning
- Åbent brev til Faxe Forsyning
- Den rådne banan
- Tak for hjælpen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst